Cselgáncs

2021.03.07. 11:19

Taskentben is egy meccs jutott Cirjenicsnek

Nem tartott sokáig a taskenti Grand Slam-torna Cirjenics Miklós számára, az Atomerőmű SE cselgáncsozója a második fordulóban búcsúzott a török Mert Sismanlarral szemben.

Berg Sándor

Budapest 20190714 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Cirjenics Miklós Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Forrás: MW-archívum

Fotó: TumbaszHedi

A 100 kilogrammosok között induló paksi olimpikon az első körben erőnyerőként nem lépett tatamira, a másodikban pedig az U23-ból kiöregedő, így a felnőttek közé a közelmúltban felkerült, a tavalyi Európa-bajnokságon hetedik helyezett törökkel került össze.

Cirjenics kezdett aktívabban a nézők előtt rendezett viadalon, de aztán a 23 éves török két akciót is végigvitt ellene. Az elsőt még elvették tőle, a második ippont érő megmozdulását viszont megadták neki, így kevesebb mint két perc után véget ért a paksi számára a torna.

[embed]]

Cirjenics Miklósnak ez volt a harmadik versenye ebben az évben, de ahogy a dohai Mesterek Tornáján és a tel-avivi Grand Slam-viadalon, úgy most is helyezetlenül zárt. Ezzel valószínűleg a 23. helyről visszacsúszik majd a világranglistán, s veszélybe kerül az olimpiai kvalifikációs pozíciója is.

Az üzbég fővárosban rendezett Grand Slam-tornán a paksi dzsúdóson kívül még tíz magyar szerepelt. A súlyos sérülésből felépült Gercsák Szabina (70 kg) hetedik helyen zárt, Tóth Krisztián (90 kg) délután a bronzéremért lép tatamira, míg Ungvári Miklós (73 kg), Szabó Frigyes (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Rajkai Róbert (81 kg), Özbas Szofi (63 kg), Tóth Apor (90 kg), Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) helyezetlenül zárt.

Borítóképünkön: Cirjenics Miklós olimpiai kvalifikációs pozíciója is veszélybe kerülhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!