labdarúgás

2021.04.22. 09:33

A jövő csapatát építheti Majoson az új edző

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról tegnap már hírt adtunk, nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt leváltotta Tihanyvári Lászlót az NB III Középcsoportjában szereplő Majosi SE vezetése. A szakember négy évig dirigálta a majosi futballklubot, amely története során először vele jutott fel a harmadosztályba.

Ott azonban nem szerepelt valami fényesen, az eddig lement harminc forduló alatt egyszer tudott győzni, négy döntetlen mellett huszonötször vesztesen hagyta el a pályát. A váltásról a kedd esti, rendkívüli elnökségi ülésen döntöttek, s lapunkat Fábián Béla elnök tájékoztatta erről, hozzátéve, hogy most érezték úgy, hogy új impulzusokra van szüksége a csapatnak.

Tihanyvári László utódja az a Kardos Ernő lett, aki kiváló munkát végzett korábban a Dombóvár FC kispadján, s aki legutóbb a Somogy megyei első osztályban érdekelt Marcali VFC játékos-edzője volt.

„Hirtelen jött a megkeresés, kedden még a Marcali edzője voltam – kezdte Kardos Ernő a tegnapi tréning előtti bemutatkozóbeszédét. – Aki ismer engem, az tudja, hogy milyen ember vagyok, nem szeretek úgy dolgozni, ha nincs cél. Itt Majoson annak ellenére is van, hogy a csapat matematikailag is kiesett a bajnokságból. Azon leszek, hogy mindenkiből kihozzam a maximumot, mert meggyőződésem, hogy mindenkiben, így a csapatban is sokkal több van annál, mint amit az eddig megszerzett hét pont mutat. Futballistaként sokat kaptam a focitól, edzőként szeretném ezt visszaadni” – fogalmazott a 42 éves szakember.

Kardos Ernő vasárnap hazai pályán a Rákosmente FC elleni összecsapáson ül először a Majosi SE kispadján. Munkáját az a Bodó József segíti másodedzőként, aki a tavaszi idényben Tihanyvári László mellett dolgozott, illetve az a Gyánó Szabolcs lesz még a szakmai stáb tagja, aki Kardoshoz hasonlóan sikeres futballista-pályafutást tudhat maga mögött, s korábban évekig játszott a Majosi SE-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!