Judo

2021.04.18. 12:37

Korán búcsúzott Cirjenics a lisszaboni cselgáncs Európa-bajnokságon

Nem sikerült átlépnie saját árnyékát Cirjenics Miklósnak, aki a lisszaboni cselgáncs Európa-bajnokságon is helyezetlenül zárt.

Berg Sándor

Budapest 20190714 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Cirjenics Miklós Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Forrás: MW-archívum

Fotó: Tumbász Hédi

Az Atomerőmű SE 100 kilósok között induló versenyzője a kontinenstorna első fordulójában a világranglistán 13. Alexandre Iddirrel találkozott, s három és fél perc után, három intést követően a franciát jutotta tovább a bíró.

A paksiak 31 éves olimpikonja ez előtt a dohai Mesterek Tornáján, valamint a tel-avivi, a taskenti és az antalyai Grand Slam-tornán is ideje korán búcsúzott, ezzel kicsúszott a biztos, majd a kontinentális kvótás olimpiai kvótás helyről (a torna előtt a 27. pozíciót foglalta el a ranglistán). A kvalifikációs időszak június végén zárul, Cirjenics Miklós addig még egy kazanyi GS-viadalon, illetve a budapesti világbajnokságon szerezhet elegendő pontot a tokiói ötkarikás játékokhoz.

Az Európa-bajnokság pénteki nyitónapján az ASE másik indulója, Pupp Réka (52 kg) öt mérkőzéséből négyet megnyert, csak az olaszok címvédője, idén ezüstérmet szerző Odette Giuffrida tudta megállítani. A 24 éves dzsúdós tizenhárom évvel azután lett szerzett bronzérmet a kontinenstornán, hogy világ- és Európa-bajnok edzője, Braun Ákos ugyancsak Lisszabonban szintén az Eb-dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A szombati versenynapon érdekelt mind az öt magyar helyezetlenül zárt, köztük az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, aki 40 évesen a tizennyolcadik, egyben utolsó kontinenstornáján szerepelt.

Borítóképünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!