kézilabda

2021.05.23. 19:53

Kikapott, így nem a saját kezében van az FGKC sorsa

Az utolsó bajnokiján 29–24-es vereséget szenvedett a Rinyamenti KC-től, így a bennmaradást illetően nem a saját kezében van a Szekszárdi Fekete Gólyák KC sorsa.

Berg Sándor

A szezon legfontosabb mérkőzése várt a Fekete Gólyákra, mely azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha legyőzi riválisát, a bennmaradásért kiírt osztályozónál rosszabb helyen nem végezhet a bajnokságban.

Borbándi István csapatánál a lelkesedéssel ezúttal sem volt gond, egymást biztatták egy-egy jó vagy rossz döntésnél a játékosok, de hosszú idő után a lelátóról is érkezhetett a buzdító taps a Gólyáknak. Lendületes támadójátékkal és a fiatal Bencze Dórával az élen kiváló védekezéssel kezdett az FGKC, mely jól semlegesítette a két nagyatádi gólvágót, Hegedüs Dorottyát és Kovács Dorinát. Bő negyedóra játék után azonban már futott az eredmény után az FGKC, a hajrához érve pedig a mérkőzés legnagyobb különbsége alakult ki (46. perc: 16–22) – ekkor már Hegedüst sem tudták megállítani (az irányító végül hat gólig jutott).

Gulyás Lenkéék viszont nem adták fel, hét perc volt hátra, amikor a szélső találatával két gólra visszajöttek. Csúsztak-másztak, nagyot küzdöttek a szekszárdiak, de fordítani nem tudtak, így már nem a saját kezükben van a sorsuk.

A Fekete Gólyák számára véget ért a bajnokság, a szezonból azonban még vannak vissza meccsek, amik alapján eldől a csapat jövője.

 

Női NB I/B, Nyugat, 22. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Rinyamenti KC SE 24–29 (11–12). Szekszárd, 100 néző. Vezette: Marton Zs. Szabó E. Szekszárd: Szalai Sz. – Kapás 6, Nagy Sz. 4 (1), Szabó J. 4, Csajkó 8, Keringer, Gulyás L. 2. Csere: Nagy A. (kapus), Bencze, Kaposvári, Bognár Zs. Edző: Borbándi István.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 3/1, illetve 2/1.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–3. 8. p.: 6–5. 17. p.: 9–8. 20. p.: 9–10. 26. p.: 11–11. 33. p.: 13–14. 39. p.: 14–17. 46. p.: 16–22. 52. p.: 22–24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában