magyar kupa

2021.06.09. 20:12

A Bonyhád VLC és a Bátaszék SE mehet az országos porondra

A Bonyhád Völgység LC és a Bátaszék SE jutott be a Tolna Megyei Kupa döntőjébe, ami azt jelenti, hogy ez a két csapat mehet a sorozat főtáblájára. A megyei finálét jövő héten rendezik.

Munkatársainktól

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem borult a papírforma, az előzetesen esélyesebbnek tartott két csapat került be a Tolna Megyei Kupa döntőjébe. A Bátaszék SE a Gerjeni SK-t, a Bonyhád VLC pedig a Tamási 2009 FC-t búcsúztatta az elődöntőben.

A gerjeniek erősen tartalékos felállásban utaztak Bátaszékre, amit előre jeleztek is, hiszen számukra sokkal fontosabb, hogy sikerrel vegyék az NB III-ba jutásért kiírt osztályozót (múlt vasárnap Lőrinciben 1–0-ra győztek is).

Mégis megszerezték a vezetést, már az első percben, s ez láthatóan megfogta a bátaszékieket. A folytatásban azonban szép lassan kijött az a különbség, amit az jelentett, hogy a hazaiak szinte alapcsapatukkal játszottak, míg a vendégeknél tucatnyi olyan futballista hiányzott, aki majd a hétvégi osztályozón minden bizonnyal lehetőséget kap.

A különbséget amúgy kis túlzással Deli Dániel jelentette, aki az összes hazai gólt magára vállalta, s ezzel a továbbjutást is eldöntötte – érdemes volt őt leigazolni.

A gerjeni oldalon ugyanakkor annak örülhetett Buzás Attila (aki most játékosként is ott volt a pályán), hogy több húsz év alatti fiatalja is megmutatta, hogy a jövőben lehet rájuk számítani.

Bátaszék SE–Gerjeni SK 3–2 (1–1)

Bátaszék, V: Szappanyos Sz. (Fülöp A., Kovalcsik Z.).

Bátaszék: Vecsei R. – Acsádi R. (Régi D., 61.), Dobra, Calka N., Kertész J. – Csipak (Lieszkovszky, 41.), Baladin, Juhász M. (Kiss B., 70.), Héhn F. – Deli D., Farkas A. (Hujbert T., 83.). Edző: Kalmár Ferenc.

Gerjen: Tóth F. – Laták, Benizs, Buzás A. (Kövesi, 75.), Berek (Molnár V., 85.), Gödör, Királyházi, Felföldi, Nagy Zs., Kapitány T. (Papp B., 75.), Tóth R. (Solt T., 65.). Edző: Buzás Attila.

Gólszerzők: Deli D. (45., 66., 73.), illetve Kapitány T. (1.), Papp B. (85.). Sárga lap: Acsádi R. (54.), Baladin (86.), Héhn F. (91.), illetve Tóth F. (46.), Királyházi (92.).

Tamási 2009 FC–Bonyhád Völgység LC 0–2 (0–1)

Tamási, V: Mihálovics L. (Tinnyei Zs., Álló T.).

Tamási: Joó – Fenyvesi (Kopitár K., 62.), Pintér A., Yondo, Jáhn (Bukovics D., 68.) – Orosz Á., Benke (Horváth L., 79.), Bognár F., Szabó B. (Ignácz J., 58.) – Kovács L., Papp G. (Hajdók, 87.). Mb. edző: Pintér Attila, Filotás Attila.

Bonyhád: Szabó Sz. – Sásdi A. (Győrfi J., 68.), Sásdi B., Szőts A., Szász D. – Jerabek, Ágics, Pap R., Kaufmann – Csigi Á., Genczler. Edző: Dienes Pál.

Gólszerzők: Jerabek (16.), Genczler (84.). Sárga lap: Bognár F. (57.), Kopitár K. (65.), illetve Csigi Á. (38.), Sásdi B. (88.).

A Tolna Megyei Kupa döntőjét a tervek szerint jövő szerdán, június 16-án játsszák a szekszárdi sporttelepen, de a szövetség még egyeztet a két résztvevővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!