labdarúgás

2021.06.22. 07:09

A Vasas megszerezte a Diósgyőr szekszárdi játékosát

Márkvárt Dávid a Vasasban folytatja a pályafutását – számolt be róla az NB II-re készülő budapesti klub a hivatalos honlapján. A Diósgyőri VTK közleményében az áll, az angyalföldi együttes kifizette a labdarúgó szerződésében szereplő kivásárlási záradékot.

Munkatársainktól

Fotó: Vasas FC

A 26 esztendős középpályás 2018 nyarán a Puskás Akadémiától igazolt a Diósgyőrhöz, amelynek színeiben 85 NB I-es bajnoki meccsen lépett pályára.

Az első osztályból kieső DVTK hivatalos honlapján az áll, a Vasas kivásárolta Márkvártot az élő szerződéséből.

„Nem kívántuk értékesíteni Márkvárt Dávid játékjogát – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Viszont szerepelt a szerződésében egy kivásárlásról szóló záradék. Ennek értelmében amelyik klub megadja a megjelölt összeget, és a játékossal is meg tud állapodni, az átigazolhatja, tehát ebben az esetben a döntés a játékos kezében volt. Két klub érdeklődött iránta, Dávid a Vasast választotta.”

„A középpályán több poszton is bevethető Márkvárt Dávid játékstílusa illeszkedhet abba a labdabirtokláson alapuló, kreatív játékfelépítésbe, melynek kialakításán új szakmai stábunk dolgozik – nyilatkozta Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója a vasasfc.hu-nak. – Korábbi klubjának kiesésével előnyös vételi opció lépett életbe a szerződésében, mellyel élve kedvező feltételekkel tudtuk megszerezni a játékjogát.”

„Nagyon boldog vagyok, hiszen egy olyan múltú klubhoz érkeztem, amely óriási tradíciókkal és sikerekkel rendelkezik – mondta a Szekszárdi UFC-ben nevelkedett, háromszoros válogatott Márkvárt Dávid. – Izgatottan várom, hogy elkezdődjön a közös munka, mely során egyetlen célunk lehet: feljutni az első osztályba, lehetőleg bajnoki arannyal. Több játékost ismerek, sokakkal játszottam már együtt, így biztos vagyok abban, hogy nagyon jó közegbe kerültem, amelybe zökkenőmentes lesz a beilleszkedés” – tette hozzá az NB I-ben a Pécsi MFC színeiben bemutatkozó középpályás.

Borítókép: Márkvárt Dávidot kivásárolta a szerződéséből az élvonalba jutásról idén a zárókörben lecsúszó angyalföldi együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!