Atlétika OB

2021.06.29. 16:27

Harmadik távján lett felnőtt bajnok Szemerei Levente

Eredményesen szerepeltek atlétáink a Debrecenben megrendezett 126. Atlétikai Magyar Bajnokságon, hiszen mindhárom színű éremből jutott egy-egy Tolna megyébe, és további értékes helyezéseket is szereztek fiatal versenyzőink.

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Beküldött kép

A kétnapos bajnokság nyitónapján Szemerei Levente 5000 méteres síkfutásban állt rajthoz. A szekszárdi középtávfutó négy kilométer után lerázta ellenfeleit, és 14:19,90 perces időeredménnyel magyar bajnoki címet szerzett. Szőke Gergő huszonegy éves tanítványa – a korábbi háromezer akadály és tízezer méter után – harmadik felnőtt bajnoki címét szerezte pályán. Másnap 3000 méter akadályon újabb kilenc percen belüli futással (8:53,56) második helyen végzett nagy riválisa, Palkovits István mögött.

Böndör Márton, az AC Bonyhád rúdugrója 440 centiméteren szállt be a bajnoki küzdelmekbe, majd a húsz centivel magasabb szintet is elsőre teljesítette. A 470 centin klubtársával, Scheidler Dáviddal együtt sikertelenül próbálkoztak, azonos eredménnyel végeztek. Végül a kísérletek számának köszönhetően Böndör nyakába került a bronzérem.

Böndör Márton (Fotó: Buday Aladár)

– Nehézséget okozott, hogy a bemelegítés közepette leszakadt az ég, így várni kellett a verseny elindítására. Nem a legjobb formámat mutattam a bajnokságon, az edzéseken sem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna. A rövid nekifutással nem volt probléma, a hosszút viszont még össze kell raknom – számolt be az ob-jéről Schneidler Géza tanítványa, aki a közeljövőről is beszélt lapunknak adott nyilatkozatában. – Pénteken Gödöllőn, másnap Győrben versenyzem, azzal zárul is a kvalifikáció az U20-as Európa-bajnokságra. Ezeken kéne összeraknom legalább egy 5,05 méteres ugrást – tette hozzá Böndör Márton, akinek az idei legjobb eredménye kereken öt méter.

Kling Réka és Sólyom László dobószámokban öregbítették a tolnai tradíciókat. A bonyhádi atléta hölgy első éves juniorként állt helyt a felnőttek között súlylökésben és diszkoszvetésben (előbbi számban az olimpiai bronzérmes Márton Anita nyert), a tamásiak nehézatlétája pedig 7,25-os súlygolyóval idei legjobbját elérve lett hatodik.

Borítóképünk: Szemerei Levente 4000 méter után tempót váltott, és leszakította két BEAC-os riválisát, Farkas Dáriust és Csere Gáspárt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!