Bronzérem a támogatásért

2021.06.11. 19:58

Sikeres idényre koccintott szponzoraival a KSC vezetősége

A klubtörténet legsikeresebb szezonját hagyta maga mögött az Atomerőmű KSC Szekszárd – emelte ki Szabó Noémi a klub támogatóinak rendezett fogadáson a Bodri Pincészetben.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nemzetközi szinten kétszeresen is történelmet írt a klub, amely először elnyerte az Európa Kupa Final Fourjának rendezési jogát, majd pedig megszerezte a bronzérmet a belga Carolo Basket legyőzésével.

„Mind szakmai, mind sportdiplomáciai színtéren maradandót alkottunk, és felkerültünk az európai kosárlabdázás térképére” – fogalmazott a szakmai és sportigazgató.

A magyar bajnokságban három szűkebb esztendő után játszhatott újra bajnoki döntőt a szekszárdi klub, amely a három sikerig tartó párharcban egy találkozót meg tudott nyerni – a Sopron először kapott ki a hazai színtéren –, így a negyedik meccset nézők előtt játszhatta a szekszárdi városi sportcsarnokban.

„Furcsa, olykor szorongásokkal teli, kiszámíthatatlan, és a szurkolóink nélkül szomorkás és magányos is volt a 2020/2021-es bajnoki évad” – emelte ki Szabó Noémi.

A Magyar Kupában megszerzett bronzérem mellett az utánpótlás is letette a névjegyét a koronavírus-járvány miatt mindenképpen emlékezetessé lett szezonban: a juniorcsapat ezüstöt nyert, a szintén juniorokra épülő, amatőr NB I-ben szereplő KSC pedig bronzot nyert a Hepp Kupa Szekszárdon megrendezett négyes döntőjében.

Hatodik éve zajlik a klub „Kosárvarázs” elnevezésű programja, amit igencsak megnehezített a pandémiás helyzet, de így is kétszázötven kislány ismerkedik nap mint nap a kosárlabdázás rejtelmeivel.

A köszöntő végén a klub megjutalmazta támogatóit, akik nélkül – ahogy Szabó Noémi fogalmazott – nem érhették volna el ezeket a sikereket sem most, sem pedig az elmúlt években.

A klub gyémánt fokozatú támogatói kivétel nélkül egy, a nemzetközi kosárlabda szövetségtől (FIBA) megrendelt bronzérmet kaptak ajándékba, amelyik egy az egyben megegyezik azzal az éremmel, amelyet Studer Ágnesék nyakába akasztottak az áprilisban megrendezett négyes döntő ünnepélyes eredményhirdetésekor.

Először volt ott a szponzori fogadáson a Roszatom képviseletében Szergej Generalov, aki boldogan mosolygott a nyakában az éremmel.

Ahogy vidáman koccintott a finomabbnál finomabb Bodri borokkal Tarr János, a Tarr Kft. tulajdonos ügyvezetője, Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, vagy Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is.

A hangulatra idén sem lehetett panasz, csak remélni tudjuk, hogy jövőre egy hasonlóan sikeres idényre emelhetik a poharukat a meghívottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!