Labdarúgás

2021.07.14. 08:00

A Fradi kiejtőjével játszik ma Szlovéniában a Paks

Harmadik felkészülési mérkőzését játssza szlovéniai edzőtáborozása során a Paksi FC, mely ma 17 órakor a bosnyák FK Zeljeznicarral csap össze Zrecében.

Berg Sándor

Debrecen 20181020 Labdarúgás 2018 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Paks Nagy Gergely Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós/MW

Veretlen még a nyári felkészülési időszak alatt a Paks, mely még itthon, hazai pályán 7–2-re győzte le az NB III. Nyugati csoport bajnokát, a III. Kerületet, később az egyaránt másodosztályú Pécsi MFC (5–2) és a Budaörs (5–0) ellen is magabiztosan győzött a zöld-fehér alakulat. Bognár György együttese szombat óta Szlovéniában edzőtáborozik, ahol vasárnap az erdélyi Nagyszebennel előbb 1–1-es döntetlent ért el, majd még ugyanazon a napon 4–0-ra legyőzte a román élvonalban szereplő gárdát.

Ma az FK Zeljeznicar vár az atomvárosiakra, mely az Európa-liga 2015/2016-os selejtezőkörében meglepetésre kettős győzelemmel (1–0, 2–0) kiejtette a Ferencvárost. Azóta négy ezüstérmet szerzett a gárda a bosnyák bajnokságban, legutóbb viszont csak a hetedik helyen zártak a tizenkét csapatos mezőnyben. A mértékadó német Transfermarkt 2,43 millió euróra becsüli a Zeljaznicar játékoskeretének értékét (a Paksé 7,65 millió), a legértékesebb labdarúgó a védekező középpályás Petar Bojo háromszázezer euróval.

Az atomvárosiakhoz kapcsolódó hír még, hogy másfél év után immár hivatalosan is visszatért Nagy Gergely, aki a Budaörs elleni edzőmeccsen már néhány percet kapott vezetőedzőjétől. A 27 éves kapus az elmúlt fél szezont az AEL Larissánál töltötte, huszonhat mérkőzésen védett, hat alkalommal gólt sem kapott a görög élvonaltól végül sereghajtóként búcsúzó gárdában.

„Ahogy új dolog volt külföldre igazolni, úgy visszatérni egy klubba is újdonság számomra. Ebbe a Paksba kifejezetten örömmel, boldogan tértem haza. Úgy látom és érzem, itt most minden adva van a jó és sikeres szezonokhoz. A tavalyi negyedik helyezés sem véletlen, igazán imponáló volt a csapat játéka. Örülnék, ha a következő szezonban minimum ugyanezt élhetném át a klubbal” – fogalmazott a hároméves szerződést aláíró Nagy Gergely, aki a Paks előtt Győrben, Dunaújvárosban és a Vasasban is megfordult.

Borítóképünk: Nagy Gergely egy 2018-as bajnokin védi a Paksi FC kapuját a DVSC ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!