Strandfoci

2021.07.13. 07:55

A Tolna-Mözs utazhat az országos döntőre

T. N.

Fotó: B. Z.

Megvédte elsőségét a 2F-Bau Tolna-Mözs a bonyhádi élményfürdőben megrendezett női megyei kupa döntőjében. A második helyen a házigazda Bonyhád BFC együttese végzett, a harmadik pedig a 2019-es győztes ASE Paks lett. A negyedik helyet a tolnaiak fiatalokból álló gárdája szerezte meg.

Az első helyről döntő találkozón a bonyhádiak a kupa legjobb kapusának megválasztott Kerekes Brigitta vezérletével egy harmadig kifejezetten jól tartották magukat a sokkal esélyesebb, rutinosabb tolnaiak ellen, de végül érvényesült a papírforma. A torna legjobb játékosának Kiss Grétát (2F-Bau Tolna-Mözs) választották meg a szakemberek, a gólkirályi címet pedig Vámosi Georgina (2F-Bau Tolna-Mözs) vehette át az ünnepélyes eredményhirdetéskor.

A 2F-Bau Tolna-Mözs az NB I.-es futsalbajnokságban megszerzett ezüstérme után, immáron megyei strandfoci-kupagyőztesként utazhat hétvégén Balatonlellére, az országos bajnokságra.

A tornagyőztes 2F-Bau Tolna-Mözs csapata (Fotó: B. Z.)

– A futsalbajnokságra való felkészülés felvezetéseként tekintünk a standfocira, a lényeg, hogy a lányok élvezzék az egészet – mondta lapunknak Simon Ferenc, a tolnaiak klubvezetője. – Csapatunkban ilyenkor azok a játékosok lépnek homokra, akik szeretik ezt a fajta játékot, így megyünk majd el a hétvégi országos döntőre is. Tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó lesz a balatonlellei torna, ha pedig a szereplésünk egy jó eredménnyel is párosul, annak csak örülni fogunk – tette hozzá Simon Ferenc.

A sportággal még csak ismerkedő tolnaiak tavaly kilenc csapat között a hatodik helyet szerezték meg az országos bajnokságban.

Borítóképünkön: A kék mezes tolnaiak az elsőségükkel kivívták az országos bajnokságon való részvétel jogát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!