Labdarúgás

2021.07.12. 11:50

Egy győzelem, egy döntetlen a paksiak eddigi mérlege

A tavaly még a román élvonalban szereplő FC Hermannstadt ellen játszotta le első szlovéniai edzőmeccseit a Paksi FC.

T. N.

Paks 20201024 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Honvéd Fotó Dömötör CSaba Nemzeti Sport László Dávid Böde Dániel

Forrás: MW-archívum

Fotó: D. Cs.

A román gárda B-csapata ellen a Bognár György irányította egyletben ezúttal többnyire fiatalok kaptak játéklehetőséget a roglai összecsapáson, a paksi gólt azonban nem egy „tini”, hanem a már „öreg rókának” számító Böde Dániel szerezte a második félidő feléhez érkezve.

„Nálunk többségében a fiatalok játszottak most – értékelt a paksiak vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – Ez egy kicsit gyorsabb iramú találkozó volt, mint amit eddig otthon játszottunk a felkészülési mérkőzéseink során. Ilyenkor a gyorsabb megjátszások és a rövidebb átvételek fontosabbak. Az összecsapás elérte a célját tehát, hiszen más ritmusban kellett futballoznunk, és elsősorban ezért jöttünk ki. Ellenfelünk agresszív volt, jóval kevesebb időnk volt megjátszani a labdát, mint eddig a nyár folyamán. Ez a fajta játék pedig rákényszerített bennünket egy gyorsabb gondolkodásra, ami mindenképpen pozitívum” – tette hozzá Bognár György.

A paksiak egy hétig készülnek Zrecében, ahová kisebb sérülések és betegségek miatt nem utazott el Bognár István, Pethő Bence, Szabó Bálint és Vas Gábor. Előbbiek rehabilitációjukat végzik, míg Vasnál Covid-gyanús tünetek mutatkoznak, így őt a pontos diagnózis miatt ki kell vizsgálni.

Felkészülési mérkőzés.

Paksi FC–FC Hermannstadt 1–1 (0–1). Paksi FC: Simon B. – Görög G., Szélpál, Lorentz, Debreceni Á. – Bertus, Gyurkits G. (Budai), Windecker – Hahn J., Böde (Szendrei), Nagy R. (Süvöltös A.). Gól: Böde D.

A paksiak itthon három felkészülési mérkőzést játszottak, mielőtt útra keltek szlovéniába. A III. Kerületi TVE együttesét 7–2-re, a Pécsi MFC-t 5–2-re, a Budaörsöt – Bognár György vezetőedző korábbi együttesét – pedig 5–0-ra verték meg a zöld-fehérek.

Az erősebb PFC simán nyert este

A Paksi FC 4–0-ra nyerte meg második vasárnapi mérkőzését. Az atomvárosiak első sora ezúttal a Hermannstadt erősebbik csapata ellen lépett pályára, és Bognár György gárdája már a 8. percben vezetett Sajbán Máté találatával, aztán a 18. percben Ádám Martin, a 48. és a 87. percben pedig Szendrei Ákos volt eredményes.

Borítóképünkön: Böde Dániel szerezte a Paks első szlovéniai gólját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!