Labdarúgó megyei I. osztály

2021.07.16. 08:00

Ilyen ajánlatra nem mondhatott nemet

Nagy fába vágta a fejszéjét Bodó József, aki a megyei első osztályú Tevel Medosz SE kispadjára ül az új szezonban. Pontosabban nemcsak ülni fog, a pályán is ott lesz. Góljai Nagymányokon aranyat értek.

Rónai Gábor

20210612 Nagymányok Nagymányok SE - Szekszárdi UFC II. megye II. osztály labdarúgó mérkőzés után kiosztották a bajnoki aranyérmet. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Napló TN Képen: gólkirályi cím is Nagymányokra került Bodó József kapta meg

Fotó: Makovics Kornél

– Nem hittem, hogy otthagyja Nagymányokot!

– Én sem gondoltam, de olyan ajánlatot kaptam a teveli klubvezetéstől, amit vétek lett volna visszautasítani – felelte lapunknak Bodó József, aki szerda este tartotta meg bemutatkozó edzését a megyei I. osztályban legutóbb hatodik helyezett együttesnél. – Ha a szívemre hallgatok, még ma is a mányoki csapat edzője vagyok, de az eszem azt diktálta, hogy ez egy nagy lehetőség, amivel élnem kell. Őszintén megmondom önnek, ebben a szezonban kiderül, hogy van-e helyem a megyei élvonal edzői között, vagy mehetek focizni az öregfiúkba.

– Bajnokcsapatot hagyott hátra, nem csoda, én nem csodálkozom, hogy megkeresték!

– Nagyon jól éreztem magam Nagymányokon. Egy kiváló közösségben dolgozhattam, élveztem a munka minden pillanatát. Jó eredményeket értünk el, már terveztem a következő szezont, amikor befutott Ferenc Sándor úr megkeresése. Sokat gondolkodtam, hogy mit tegyek, de mivel mányoki klubvezetőm, Stangliczky Ottó is bátorított, igent mondtam. Nagyon sokat kaptam tőle, jó barátok lettünk az évek alatt, semmiképpen sem akartam cserben hagyni. Aztán most, hogy kiderült, Hegedűs Péter lesz az utódom, és jó kezekben lesz a szakmai munka, nyugodtan belevághatok Tevelen a csapat­építésbe.

– Ahogy tudom, elég hosszú a távozók listája, nem lesz könnyű dolga.

– Szinte egy teljesen új csapatot kell építenem. Azt már elmondhatom, mert megegyezett a vezetőkkel, hogy Tálas Zoltán nálunk folytatja, az ő rutinja, tapasztalata nemcsak a pályán, de az öltözőben is jól jön majd. Mellette lesz jó pár érkezőnk, jövő hét keddre szeretném, hogy végleges legyen a keretünk. Addig igazából nem is érdemes nekivágni a munkának, a hathetes kiesés után egy kicsit ismerkedünk a labdával, egymással, jövő héttől viszont nem lesz kímélet.

– Ön játékos-edző lesz vagy csak a padról irányít?

– Szerettem volna a padról irányítani, ahogy ön fogalmaz, de jelen helyzetben úgy tűnik, hogy a pályán is szükség lesz rám. Nem így készültem, az elmúlt három évben nem igazán alapoztam, most nagyon bele kell húznom, hogy utolérjem magam és a pályán is helytálljak.

– Ne szerénykedjen, negyvenkét találattal gólkirály lett a megye kettőben...

– De ez a megyei élvonal. Ha nyolc-tíz gólt tudnék szerezni, azzal már elégedett lennék.

– És a csapat szereplését illetően mivel lenne elégedett?

– Úgy beszéltük meg a vezetőkkel, hogy az első évre nem tűzünk ki konkrét célokat magunk elé. Ne várja, hogy azt mondjam, ott leszünk az első háromban, mert az irreális lenne, de azt sem mondom, hogy ötödikek akarunk lenni. Csináljuk a dolgunkat, megpróbálom kihozni a keretből a legtöbbet, ami benne van. Igazából nem helyezésben gondolkodom, az a célom, hogy a szezon végén tiszta lelkiismerettel foghassak kezet a vezetőinkkel, mert ez azt jelentené, hogy jól dolgoztunk.

Borítóképünk: Bodó József és kisfia, Benett. Az apukára komoly kihívás vár a Tevel Medosz SE-nél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!