Labdarúgás

2021.07.07. 08:00

Nosztalgiázhat egy kicsit a Paksi FC vezetőedzője

Bognár György csapata, a Paksi FC a szakember korábbi együttesét, a Budaörsöt fogadja ma 17 órakor felkészülési mérkőzésen. Az atomvárosiak megőriznék makulátlan mérlegüket.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Kiváló kapcsolatot ápol egymással az élvonalban legutóbb negyedik helyen záró Paksi FC és a másodosztály élmezőnyében végző Budaörs, ezt az elmúlt évek közös együttműködése is mutatja. A két csapat 2019 és 2020 nyarán is találkozott egymással, előbb 3–0-ra, majd 5–0-ra nyertek az atomvárosiak.

Mindkét mérkőzésen gólt szerzett az NB I legutóbbi gólkirálya, Hahn János, aki a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt kapott extra pihenő után hétfőn ismét munkába állt a Fehérvári úton. Várhatóan ő is lehetőséget kap majd Bognár György­től, aki nem mellékesen a budaörsiektől érkezett tavaly ősszel Paksra.

Nem lesz viszont a keretben Borsos Vilmos, vele kapcsolatban mint megírtuk, egy évre kölcsönbe az augusztustól az NB II-ben érdekelt Diósgyőrhöz került, vételi opcióval. Biztosan nem lép majd pályára Bognár Dávid sem, a saját nevelésű játékos az új idényt éppen Budaörsön tölti majd – szintén kölcsönben.

Korábbi csapatának bizonyíthat a fiatal Pethő Bence, aki ellentétes utat járt be a 23 éves középpályással: a támadó a mai találkozón már az atomvárosiak szerelésében futhat ki a gyepre. A paksiakkal kapcsolatos hír továbbá, hogy Görög Gergő, Kovács László, Pesti Zoltán, Gyurkits Gergő és Kovács Flórián után a 17. születésnapját a napokban ünneplő Zoltán Rafael is profi szerződést kapott a klubtól.

A PFC eddig két edzőmeccsen van túl: a III. Kerületi TVE csapatát 7–2-re, a Pécsi MFC-t 5–2-re győzte le. Böde Dánielék szombaton a szlovéniai Zrecébe utaznak, az edzőtáborozás alatt az erdélyi FC Hermannstadttal, a bosnyák FK Zeljeznicarral, a cseh 1. FC Slováckóval és az izraeli Beitar Jerusalemmel is megmérkőznek.

A Mezőkövesd elleni, július végi bajnoki nyitányra a Budafok ellen tartják a főpróbát a zöld-fehérek július 24-én. A kövesdiek elleni bajnoki találkozó pontos időpontját még nem jelölte ki az MLSZ.

Borítóképünk: Bognár György csapata ma a Budaörssel meccsel, a hétvégén szlovéniai edzőtáborozásra utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!