Atlétika

2021.07.08. 21:26

Szekszárdi indulók is lesznek az U23-as Eb-n

Berg S.

Fotó: Beküldött kép

Észtország fővárosában találkoznak a sportok királynőjének európai legjobb U23-as sportolói. A tallinni kontinenstornán a szekszárdi Szemerei Leventéért és a megyeszékhelyen született, de évek óta Veszprémben élő Máté Fanni Szabináért szoríthatunk.

Szemerei Levente két versenyszámban is teljesítette a kvalifikációs szintet, végül a 3000 méteres akadályfutás mellett tette le a voksát. Szőke Gergő tanítványa ma 16.05 órakor áll a rajtvonal mögé az ötezer férőhelyes Kadriorg Stadionban (a koronavírus miatt ennyien biztosan nem lesznek), hogy a selejtezőben kiharcolja a döntőbe jutást. A számban harmincnyolc versenyző teljesítette a szintet és harcol a döntős helyekért. A finálét vasárnap 16.45 órakor rendezik.

Az atlétikával Szekszárdon megismerkedő Máté Fanni Szabina szintén ma áll rajthoz a gerelyhajítóknál, a selejtezőt (a csoportbeosztástól függően) 12 vagy 13.15 órakor kezdi. Scherer Tamás korábbi tanítványa júniusban egyéni legjobbjával (53,11 méter) nyerte a Magyar Bajnokságot Miskolcon, jó formában várja tehát az utánpótlás-kontinenstornát.

A négy napon át tartó korosztályos Európa-bajnokság valamennyi versenyét, így Szemerei Leventéét és Máté Fanni Szabináét is az európai szövetség hivatalos Youtube-csatornáján lehet figyelemmel követni.

Borítóképünk: Szemerei Leventének már jócskán van nemzetközi versenytapasztalata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!