Strandfoci

2021.07.23. 10:04

Új néven, új reményekkel indul a bonyhádi együttes

Hétvégén ismét a budakalászi Lupa Beachen randevúznak a legjobb hazai strandlabdarúgó-egyletek, köztük a Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST. A vasárnapi döntőket érdemes majd követni a DigiSport2-n, mert az izgalmak mellett ismét lesz egy-egy világklasszis játékos a csapatokban.

TN-előzetes

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A bonyhádiak új néven lépnek majd homokra, az ellenfelek között pedig természetesen ott lesz a címvédő JLC BSC Aramis, a brazil világsztárokkal erősítő Bodon FC, a német és svájci mellett magyar válogatottakat soraiban tudó Újhartyán BSC, valamint a tavalyi győztes Energia SC Gyöngyös is, amely meg akarja védeni a címét.

A Bonyhád Goldwin Pluss Jászfényszaru BST szombaton 13 órától a Pénzügyőr SE ellen meccsel, majd 16 órától jön az Energia SC Gyöngyös elleni rangadó, amely papírforma szerint dönthet majd az elődöntőbe jutásról.

„Már az elmúlt évben elkezdődtek az egyeztetések a rekordbajnok együttes vezetésével egy jövőbeni együttműködésről a felnőttcsapat esetében, miután tehetséges fiatal válogatott játékosainkat csábították el tőlünk vetélytársaink – mondta a fúzióról Bölcsföldi Zoltán. – Nem az utánpótlás-nevelés rovására szeretnénk versenyképesek maradni, amely talán a legeredményesebb volt az országban az elmúlt években, így lépnünk kellett. Az együttműködés egyelőre erre az évre és a felnőttbajnokságra szól, aztán a tapasztalatok alapján meglátjuk a folytatást. Azt gondolom, ezen együttműködésből mindenki profitálhat. A Goldwin kiváló szakmai háttérrel rendelkezik, és tele van rutinos játékosokkal. Fiataljaink további fejlődése biztosítható, márpedig tehetségekből nálunk nincs hiány. Egyúttal egy stabil hátteret is szeretnénk biztosítani, amely alapja lehet a komolyabb céloknak. A közös döntés értelmében az idei bajnokságban külföldi légiós nem lesz az együttesünkben, így egyrészt több lehetőség jut a hazai játékosoknak, másrészt persze nehéz dolgunk lesz a légiósok egész sorát, köztük világsztárokat felvonultató ellenfelekkel szemben. Ettől függetlenül a dobogót tűztük ki célul” – fogalmazott a völgységi szakember.

Fekete Viktor (balra) és Genczler Kornél a válogatott után klubszinten is együtt küzd Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A strandlabdarúgó-bajnokság vasárnapi döntőinek programja: elődöntők 11 és 12 óra, bronzmérkőzés 15 óra, döntő 16 óra. A bajnoki döntőket a DigiSport2 közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!