női strandfoci

2021.07.27. 08:00

Veretlenül szerezte meg a bajnoki címet a Tolna

Veretlenül nyerte meg a női strandlabdarúgó NB I. idei kiírását a 2F Bau Tolna-Mözs. Reveland Zoltán együttesének remek és egyben kiegyensúlyozott teljesítményét mutatja, hogy mindössze egyetlen mérkőzését nem a rendes játékidőben húzta be.

Berg Sándor

Fogalmazhatunk úgy is, hogy izgalmassá szerette volna tenni a női NB I. zárását a Tolna-Mözs, mely a második hétvége nyitányaként a futsal bajnoki döntő „visszavágóján” 2–2-re végzett az aranyérmes DEAC-cal. A végén mégis Vámosi Georgináék örülhettek, hiszen a teremben bronzérmes Budaörsöt, a homokon tavaly harmadik Kelen SC-t és a nagykanizsai Ziccert is legyőzték, így veretlenül, mindössze két pontot hullajtva szerezték meg az aranyérmet. A bajnoki cím mellett egy különdíjat is elhoztak: a mezőny legjobb játékosának ugyanis Vámosi Georginát választották meg.

– Kiváló felkészülésként szolgált a futsalszezonra. Három hetet készültünk homokon, volt közte edzés, valamint egy bonyhádi torna is. Ez a pár hét kiváló alapot adott erőnlétben és állóképességben a lányoknak – mondta lapunknak Reveland Zoltán. – Kitűzött cél és eredménykényszer nélkül vágtunk bele, a legfontosabb az volt, hogy a csapatkohézió még erősebb legyen, s ha a tavalyi hatodik helynél előrébb végzünk, az csak hab a tortán.

Az első hétvégét négyből négy győzelemmel abszolválta a Tolna-Mözs, ami előrevetítette azt a bizonyos „habot”. „A fejekben motoszkált már, hogy szép eredményt érhetünk el, s akár meglehet az aranyérem is. Habár nem a Keresztes Lovagok ellen botlottunk, azt kell mondanom, hogy a címvédő ellen volt a legnehezebb mérkőzésünk” (azt végül Bajcsy Krisztina találatával 1–0-ra nyerte a Tolna – a szerk.) – tette hozzá a vezetőedző.

A folytatásban sem állnak le Deczki Vandáék, heti két edzéssel, egy augusztusi, ötnapos edzőtáborral, valamint a hónap végi Thelena Kupával hangolódnak a szeptemberben kezdődő élvonalbeli bajnokságra. A Tolna-Mözs ezüst­érmesként várja az új idényt.

Így lett bajnok a 2F Bau Tolna-Mözs

Eredmények. Nyírség NSC–Tolna-Mözs 3–7, Tolna-Mözs–Metis NFC 4–2, Tolan-Mözs–Kelen SC Fehér 10–1, Keresztes Lovagok–Tolna-Mözs 0–1, Tolna-Mözs–Debreceni EAC 2–2 (büntetők után nyert a Tolna), Lupa Beach Budaörs Futsal–Tolna-Mözs 5–7, Kelen SC Zöld–Tolna-Mözs 2–3, Tolna-Mözs–Ziccer NLSE 7–2.

A végeredmény: 1. Tolna-Mözs 22, 2. Keresztes Lovagok 17, 3 DEAC 16, 4. Nyírség (36–25) 12, 5. Metis (24–7) 12, 6. Kelen Zöld 11, 7. Budaörs 9, 8. Ziccer Nagykanizsa 3, 9. Kelen Fehér 0 ponttal.

Borítóképünk: A futsal NB I-ben szerzett ezüstérem után a strandlabdarúgásban ért csúcsra a Tolna-Mözs együttese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!