íjászat

2021.08.12. 16:48

A szekszárdi stadionban folytatódik az íjász világverseny

Három sötétvölgyi nap után péntektől Szekszárdon, a városi futballstadionban folytatódnak az íjász világ- és Európa-bajnokság küzdelmei.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A csapatdöntők péntek délután négy órakor kezdődnek (a kvalifikáció reggel kilenctől délig tart, még Sötétvölgyben), az egyéni döntőket pedig szombaton reggel nyolc és délután négy között rendezik. Érdemes megjegyezni, hogy a kvalifikáción tizennégy háromdimenziós állatfigurát kell eltalálni, míg a döntőkben már csak hat figura várja a mesterlövészeket.

A rövid távú verseny (itt irányzék nélküli íjjal lőnek, a táv 5-27 méter) kvalifikációjára rekordszámúnak mondható, harminchét négyfős csapat nevezett, míg a hosszútávúak (irányzékos íjjal lőnek, 5-45 méterig) megmérettetésén tizenkilenc csapat indul. A döntőkre mindkét távon hat-hat csapat kvalifikálja magát.

A szervezők sok nézőt várnak délutánra a stadionba, s látvány szempontjából is ezek a napok lesznek az egyhetes verseny legizgalmasabbjai és leglátványosabbjai.

Ajánlott távcsövet is vinni az egyéni és csapatdöntőkre, de kivetítőn is lehet majd követni a történéseket, mondta el Alexandra Manea, a vb szekszárdi szervezője.

A szekszárdi világ- és Európa-bajnokság szombaton este hattól bankettel ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!