Fogathajtás

2021.08.03. 15:07

Nappal kezdték, éjszaka fejezték be a versengést Zombán

Öt érmet nyertek a Tolna megyei indulók a hétvégi zombai kettesfogathajtó-versenyen. Nagyon sokan szurkoltak a lovaknak és hajtóiknak.

Rónai Gábor

2021.07.31 Zomba. Zombán a sportpályán lovasnapot tartottak. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az egyik leglátványosabb fogathajtó-verseny a zombai, az éjszakai akadályhajtás kuriózumnak számít. Most is nagyon sokan kilátogattak a helyi futballpályára szombaton, hogy szurkoljanak az indulóknak. Hirnikl György, a C-kategóriás verseny szervezője lapunknak elmondta, összesen negyvenhét fogat nevezett a megmérettetésre, s gyűjtötte a pontokat a megyei bajnokságra.

A legtöbben a kettesfogatoknál ültek fel a bakra, a huszonhat nevező közül végül egy megyei hajtó, a pincehelyi Nagy István bizonyult a leggyorsabbnak és a legügyesebbnek. A helyi lovasok is kitettek magukért, a pónik akadályversenyében a második helyen Lehőcz Dávid, a harmadikon Reitzi Zoltán végzett. Az éjszakai kombinált hajtásban Bagdi Dominik, a Paksi Fogatsport Egyesület bácsalmási versenyzője bizonyult a legügyesebbnek, itt Oszkó Zsolt, a Pincehelyi LSE hajtója lett a bronzérmes.

Hirnikl György, a verseny szervezője azt mondta, a pandémia érzékenyen érintette a honi lovassportot, így őket is. Mint fogalmazott, a 2000-ben alakult zombai klub korábban tizenhat háromnapos versenyt is rendezett – közte egy világbajnoki minősítőt is –, most annak is örültek, hogy egy egynapos, C-kategóriást össze tudtak hozni. Kiemelte, a megyében még mindig nagyon népszerű a lovassport, ami örömmel tölti el a jövőt illetően.

Eredmények

Akadályhajtás, kettesfogatok (26 induló): 1. Nagy István (Pincehelyi LSE), 2. Józsa László Dávid (Tiszakécskei LSE), 3. Felső László (Hercegszántói LE), 4. Nánai Zoltán, 5. Somkert Ferenc, 6. Sziráczki János.

Akadályhajtás, pónifogatok (9 induló): 1. ifj. Végh Tibor (Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület), 2. Lehőcz Dávid (Zombai LE), 3. Reitzi Zoltán (Zombai LE), 4. Végh Gábor, 5. Nagy Dávid, 6. Fejős József.

Éjszakai lovas show – kombinált hajtás (12 induló): 1. Bagdi Dominik (Paksi Fogatsport Egyesület), 2. Kalamár Richárd (Beremend Sport Kft.), 3. Oszkó Zsolt (Pincehelyi LSE), 4. Fritz József, 5. Rodenbücher András, 6. Péter Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!