Atomerőmű SE

2021.08.31. 16:08

Örökös bajnokot és örökös tagot is köszöntöttek

Kiszli Vanda világ- és Európa-bajnok kajakos, valamint László Zoltán, a vitorlázó szakosztály vezetője vehetett át elismerést az Atomerőmű SE küldöttgyűlésén.

Munkatársainktól

Fotó: Molnár Gyula

Hosszasan szólt a taps tegnap az ESZI nagyelőadójában. Előbb László Zoltán, a vitorlás szakosztály elnöke vehette át az örökös tag kitüntetést, majd Kiszli Vanda sportsikereit ismerték el az örökös bajnok különdíjjal.

Mint a méltatásban elhangzott, László Zoltán neve egybeforr az általa képviselt szakosztállyal, melyet immáron tizenhatodik éve vezet. Elnöksége alatt a szakcsoport a legkedveltebb klubbá vált, tagjainak száma eléri a 350 főt. Személyében egy óriási munkabírású, türelmes és kiváló kapcsolatokkal rendelkező vezetőt kapott az egyesület.

A mögötte álló évek alatt folyamatosan vívta ki a tagság elismerését. Tudásával, a sportág ismeretével mindig a szakosztály jobbátételére törekszik, mellyel a folyamatos fejlődést, fejlesztést is biztosítja. Személyisége a garancia arra, hogy a vitorlázók, a sportágat szeretők élvezni tudják az általuk választott szabadidős tevékenységet.

Kiszli Vanda tízévesen jött le először a paksi csónakházba, ahol a kajaklapátot Gutai Dániel adta a kezébe és ő évről évre egyre ügyesebben forgatta. A csónakházi hangulat, a vízen, barátokkal töltött idő és a vízitúrák varázsa mellett az eredmények is a kajakozás mellett tartották Vandát. Ifjúsági versenyzőként, már Meczker András irányítása alatt nyerte meg első nemzetközi aranyát, maratoni Európa-bajnok lett egyesben és Fenyvesi Rékával párosban is.

Az ifjúsági évek után következik a sportolók életében egy nagy vízválasztó, ekkor sokan pályát váltanak és civil foglalkozást választanak, Vanda ebben az időszakban tett bizonyságot sportbeli profizmusáról: a világjátékokra, Kolumbiába tartaléknak vitték ki, a versenyhelyszínen közölték, hogy nemzetenként két versenyző indulhat, és ő élt a lehetőséggel, a sportág ikonja, Csay Renáta mögött másodikként végzett.

Ez ráállította a maratonista vonalra, amelyen az évek során araszol és araszol feljebb és feljebb, már budapesti csapatokban, kezdetben Kluka Józsefnél, majd Gannoruwa Leventénél készülve a versenyekre. Sorra nyerte a korosztályos, 23 éven aluliak Európa- és világbajnokságát, és ezekben az években a felnőttek között is gyűjtötte a tapasztalatokat, és persze az érmeket. Első teljes felnőtt évében egyből világbajnoki címig jutott, amiből azóta négyet szerzett.

„És Vandának van egy különös szokása: ha itthon B-egységként kvalifikálja magát valamelyik világversenyre, akkor nagyobb összegben fogadhatunk a nemzetközi győzelmére. Itt jelezzük a tisztelt résztvevőknek, hogy a tendencia első része idén is folytatódott…” – fogalmaztak a méltató beszédben.

Borítóképünk: Az ASE két idei díjazottja, Kiszli Vanda és László Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!