atlétika

2021.08.03. 19:55

Rendre telt ház volt az AC Bonyhád edzőtáboraiban

Máté Réka

Fotó: Máté Réka

A nyár az edzőtáborok fő időszaka, és júliusban bizony szépen be is népesültek a bonyhádi pályák. A sort az Atlétikai Club Bonyhád edzőtábora, valamint az egyesület által meghirdetett kéthetes napközis tábor nyitotta.

Utóbbi keretében az általános iskolás sportpalánták több mozgásformába is belekóstolhattak, és többen aktívan részt vehettek Székesfehérváron a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, ahol a „Kölyökből atléta” programot népszerűsítve csapatversenyben mutatták meg tudásukat.

Július második felében, a kéthetes országos rúdugró szakági táborban húsz sportoló vett részt Bonyhádon, az ország több szegletéből érkezve. Munkájukat napi két edzés keretében Borisz Volkov, a Nemzeti Rúdugró Program szakmai vezetője, Scheidler Géza, a Rúdugró Program országos referense, valamint Putsay Zoltán, a PSN Zrt. edzője segítette.

Scheidler Géza tart eligazítást az atlétáknak Fotók: Máté Réka

Július utolsó hetén újabb nyolcvan atléta érkezett a völgységi városba a Vasas, az Ikarus, a Gödöllő és a PVSK egyesületét képviselve. Itt már az atlétika több szakágában is edzettek a fiatalok, többségében a gimnázium pályáin, de a Városi Sporttelepet is tesztelték több alkalommal.

Július 28-án ugróversenyt rendezett az AC Bonyhád, melyen az edzőtábor több résztvevője is megmérette magát. A Városi Sporttelepen a nyílt távol- és magasugróversenyen tizenhatan mérték össze tudásukat, míg a gimnázium Schulek Ágostonról elnevezett ugrópályáján a Szuper Liga keretében harminc rúdugró és egy hármasugró lépett pályára.

A házigazda klub atlétái közül a távolugró Szabó Máté 658 centiméterrel győzött, a rúdugró Böndör Márton 480 centivel a második helyen, míg a magasugró Városi Roland 190 centivel a negyedik helyen végzett.

Borítókép: Futással melegítenek a tábor résztvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!