labdarúgás

2021.09.17. 07:30

A bölcskeiek ellen javítana a földvári vereség után a Majos

A majosiak dunaföldvári veresége volt az előző forduló meglepetése, Kardos Ernő csapata hétvégén a bölcskeiek elleni rangadón javíthat. A tréner szerint nincs gond, megbotlottak ugyan, de nem estek el.

Rónai Gábor

Kardos Ernő

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Nagyon megdorgálta a játékosait?

– Nem bántottam őket! – felelte Kardos Ernő, a majosiak edzője. – Ez is az én csapatom. Tudtuk jól a szezon előtt, hogy lesz vereségünk, a földváriak életük meccsét játszották, mi pedig az egyik szögletnél elaludtunk, az ellenfél kapuja előtt pedig nem hoztunk jó döntéseket. A kapu szájából is kirúgták a labdát, foggal körömmel védekeztek. Látszott, hogy a miénk a jobb csapat, de a földváriak fognak még meglepetést okozni.

Irigylem a higgadtságát!

– Nincs mire idegeskednem. Annak idején a Fradival úgy lettünk bajnokok, hogy az őszi idény után csak a hatodik helyen álltunk a tabellán. Most mi vagyunk a Fradi, akit minden csapat meg akar verni. Mi jöttünk magasabb osztályból, ellenünk mindenki kettőzött erővel futballozik. De nincs baj, a munka benne van a srácokban, ennek pedig hosszú távon ki kell jönnie.

Akár hétvégén a Bölcske ellen?

– Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése! Ismerem a bölcskeieket, láttam őket játszani Dombóváron. Most nincsenek jó passzban, de sokkal többre képesek. Tele vannak magasabb osztályt megjárt, rutinos futballistával, a játékoskeretük a top háromban van. Ki fognak jönni a gödörből, de remélem, hogy nem ellenünk. Tiszteljük őket, de mi csak magunkkal foglalkozunk.

Négy meccsen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük, ami nem rossz, de nem gondolnám azt sem, hogy elégedett...

– Van hiányérzetem néhány dologban, de hétről hétre, fordulóról fordulóra erősebb lesz a csapat. A játékosok hozzáállása remek, egyre inkább tudatosul bennük, hogy mit kell játszanunk a megye egyben. Amíg az NB III-ban második szándékból futballoztunk, mi alkalmazkodtunk az ellenfelünk játékához, addig most nekünk kell kezdeményeznünk, s sok olyan fiatal futballistánk van, aki még nem volt ilyen helyzetben. De állunk elébe, szeretem az ilyen feladatokat. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot – már csak a vezetőink miatt is. Csak a legjobbakat mondhatom róluk, mindent megteremtenek, vagy talán még annál is többet, hogy nekünk csak a futballra kelljen koncentrálnunk. Büszkék lehetünk, hogy egy ilyen kis falunak ilyen csapata van! Most megbotlottunk, de nem estünk el, kiegyenesedünk és megyünk tovább a megkezdett úton.

Átbeszélték az elmúlt hetek történéseit

„Az elmúlt időszak nem úgy sikerült számunkra, ahogy szerettünk volna – mondta Barics Péter, a bölcskeiek edzője. – Minden csapat életében van ilyen, sok mindent átbeszéltünk, úgy gondolom, hogy közösen megtaláljuk a megoldást. A jelenlegi formánkban, amelyben vagyunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de a csapat céljait figyelembe véve meg kell próbálnunk megszerezni a három pontot. Nem várja senki, hogy brillírozva futballozzunk, de ha meglesz az akarás és a küzdés, akkor lesz esélyünk Majoson is. Többen sérültek és betegek, ami nem könnyítette meg a dolgunkat” – zárta Barics. Egymás ellen az előző idényben: a Majos NB III-as volt, így nem találkoztak.

A további meccsek

Bátaszék SE–Dombóvár FC, szombat, 16 óra.

Egymás ellen az előző idényben: Dombóvár–Bátaszék 0–6, Bátaszék–Dombóvár 1–1, Dombóvár–Bátaszék 2–5.

Tamási 2009 FC–Szekszárdi UFC II, szombat, 16 óra.

Egymás ellen az előző idényben: a Szekszárd a megyei II. osztályban szerepelt, így nem találkoztak.

Tevel Medosz SE–Dunaföldvár FC, vasárnap, 16 óra.

Egymás ellen az előző idényben: Tevel–Dunaföldvár 7–1, Dunaföldvár–Tevel 2–3, Tevel–Dunaföldvár 3–0.

A Bonyhád Völgység LC–Kakasd SE találkozó elmarad, mert a bonyhádiak Magyar Kupa-mérkőzést vívnak a Pécsi MFC-vel. A kupafordulóról – amelyben az élvonalban szereplő Paksi FC a Gyömrő otthonában lép pályára – hamarosan szintén jelentkezünk beharangozóval.

Megyei I. osztály, az állás

1.

Tamási

4

3

1

0

6–3

10

2.

Majos

4

2

1

1

14–3

7

3.

Dombóvár

4

2

1

1

5–4

7

4.

Dunaföldvár

4

2

1

1

7–9

7

5.

Bátaszék

3

2

0

1

9–5

6

6.

Bonyhád

3

1

1

1

6–3

4

7.

Tevel

3

1

1

1

6–8

4

8.

Bölcske

4

1

0

3

7–7

3

9.

Kakasd

3

1

0

2

8–10

3

10.

Szekszárd II

4

0

0

4

2–18

0

Borítóképen: Kardos Ernő, a majosiak vezetőedzője (archív felvétel!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!