Kajak-kenu vb

2021.09.18. 10:00

A felnőtt mezőnyben bizonyíthatnak a megyei tehetségek

Hétvégén már az érmes csatákat rendezik a koppenhágai gyorsasági kajak-kenu-világbajnokságon, ahol férfi és női kenu négyesben is szoríthatunk Tolna megyei versenyzőknek.

Berg Sándor

Szeged 20210506 Kajak kenu 2021 Olimpiai válogató verseny Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Opavszky Réka Gönczöl Laura

Forrás: MW

A koronavírus-járvány miatt különleges esztendő az idei a sportág történetében, hiszen ugyanazon évben rendeznek Európa-bajnokságot, majd olimpiát, végül pedig világbajnokságot is. A triplázás miatt az idei vb-t szokatlan időpontban, szeptember közepén rendezik Dánia fővárosában, ami a skandináv éghajlat miatt nem a legideálisabb időpont.

– Ahogy hallom, az időjárás így szeptember közepén nem lesz a legtökéletesebb Koppenhágában, de én bízom a jó szereplésben, amely akár nagyon jóra is sikeredhet. Ebben a válogatottban nagyon sok érem benne van – jelentette ki indulás előtt Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – Úgy gondolom, hogy nem lesz ez egy gyenge világbajnokság – utalva rá, hogy az ausztrál és az új-zélandi válogatotton kívül a többi nemzet indítja csapatát.

Habár a tokiói ötkarikás játékokon K-1 200 méteren győztes Tótka Sándor, a K-1 1000 méteren második Varga Ádám vagy a négyessel bajnok Bodonyi Dóra kihagyja a világeseményt, többek között az olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kopasz Bálint ott lesz a dán fővárosban.

Ahogy az utazó keret tagja három Tolna megyei kötődésű kenus is: az Atomerőmű SE két kiválósága, Hodován Dávid és Kollár Kristóf (C4, 500 méter), illetve a bonyhádi felmenőkkel rendelkező Opavszky Réka (C4, 500 méter). Mindhárman remekeltek az idei ifjúsági versenyeken, így bátran kijelenthető, hogy a jövő nagy ígéreteinek számítanak.

– Hatalmas megtiszteltetés a többszörös Európa-bajnok, valamint világbajnok Takács Kincsővel és a szintén kontinensbajnok Balla Virággal egy hajóban evezni – fogalmazott lapunknak a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egykori igazgatója, Ónodi Szabolcs 20 éves unokája.

– Az idei szezon meglepetésként ért engem, leginkább az egyes miatt, hiszen nem készültem kifejezetten egyéni számokra, mégis feltette az i-re a pontot, hogy én képviselhettem a négyes és páros mellett az egyes olimpiai számban is Magyarországot az ifjúsági világbajnokságon. Hosszú szezon az idei, már májusban csúcsformában kellett lennünk, ennek ellenére motiváltan és izgatottan várjuk a felnőtt vb-t – mondta indulás előtt az idén három utánpótláséremmel (Eb-1., vb-1. és vb-2. hely) büszkélkedő Opavszky Réka.

A férfi C4 (Hodován és Kollár mellett Zombori Dominik és Korisánszky Dávid tagja a négyesnek) szombaton 12.48 órakor rajtol el, míg a női négyes (Balla, Takács, Gönczöl Laura, Opavszky) vasárnap 12.15 órakor térdel hajóba.

Borítóképünk: A bonyhádi kötődésű Opavszky Réka (balra) is ott lesz a dániai világbajnokságon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!