női labdarúgás

2021.09.13. 19:30

Továbbra is veretlen az UFC

Munkatársunktól

Tovább őrzi százszázalékos mérlegét a másodosztályban a Szekszárdi UFC, mely a fordulót megelőzően szintén hibátlan Budaörs otthonából hozta el a három pontot.

Sok fejtörést okozott Micskó Márknak, milyen kezdőt állítson ki az NB II-ben szintén újonc Pest megyeiek ellen. Helyzetét nehezítette, hogy még bemelegítéskor sem tudhatta, pontosan kikre is számíthat, mindössze annyi volt biztos, hogy a súlyos sérülést szenvedő Fonyódi Kata és Nagy-Cseke Edina nem léphetett pályára.

Két meghatározó játékosa nélkül is uralta az első játékrészt az UFC, mely kombinatívan és veszélyesen játszott, a pihenőre pedig három remek lövésnek köszönhetően magabiztos vezetéssel vonulhatott. A szünet után pedig akár le is zárhatták volna a mérkőzést Vári Viktóriák, ha két nagy helyzetükből legalább az egyiket gólra váltják. A Budaörs fokozatosan vette át az irányítást, de az erejüket felemésztő vendégekben volt még annyi tartás, hogy ne engedjék ki a kezükből a mérkőzést.

NB II, Nyugati csoport, 3. forduló. Budaörs-Szekszárdi UFC 1–3 (0–3). Budaörs, v.: Gazdag S. (Szkrajcsics, Hahner). Budaörs: Mészáros J. – Kardosi, Andriska (Balázs-Hegedűs, a szünetben), Proháczik (Sólyomvári, 74.), Oláh B., Tóth E., Kirschner (Kecskeméti, a szünetben), Balogh N., Kajdy, Lanczki (Sitkus, 63.), Vellner. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Szekszárd: Kerekes B. – Csóka, Sajabó, Acsádi P., Dombi K. – Kovács Zs., Kiss G., Kövesdi (Evertse, 82.), Vári (Schwarcz, 72.) – Schell, Kágyi R. Vezetőedző: Micskó Márk. Gólszerzők: Kajdy (61.), illetve Acsádi P. (9.), Kovács Zs. (38.), Vári (45.).

Az élmezőny: 1. Fehérvár (32–0) 9, 2. Szekszárd (17–2) 9, 3. Budaörs 6, 4. Csepel 6 ponttal.

Az UFC vasárnap a két mérkőzésen három pontot begyűjtő Ajkát fogadja.

Ezek is érdekelhetik