úszás

2021.09.25. 16:48

Új edzővel folytatja tovább Kenderesi Tamás

Jövő héttől új edzővel vág neki a következő ciklusnak a bonyhádi születésű, aparhanti kötődésű Kenderesi Tamás, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy kivel.

T. N.

Budapest 20210518 Úszás 2021 Vizes EB Európa bajnokság Fotó Kovács Anikó - LEN A képen: Kenderesi Tamás

Forrás: MW

Fotó: Kovács Anikó

„Már korábban is szó volt arról, hogy ő egyébként megfelelő lenne, és közben el is kezdtem vele a közös munkát. A héten egyszer-kétszer lejártam hozzá edzésre, a jövő héten pedig ténylegesen megkezdjük a közös munkát” – nyilatkozta az M4 Sport Sporthíradó című műsorában a PSN Zrt. úszója, hangsúlyozva, a hivatalos bejelentés nem rajta múlik, hanem a csapatától függ, de tudomása szerint a szakember kilétét a jövő héten nyilvánosságra hozzák.

Kenderesi Tamás a továbbiakban elmondta, a tokiói olimpiára való ötéves felkészülés fizikailag, még inkább mentálisan vett ki sokat belőle, de úgy érzi, hogy végre kellően ki tudta magát pihenni.

„A felkészülés során ritkán tudtam találkozni a családtagjaimmal, barátaimmal, de ezeket időközben már bepótoltam – fogalmazott, majd hozzátette, a felkészülés végén és az olimpia után nem volt meg benne a kellő „vízérzés”, ami mostanra már visszajött, és új edzőjével is abban maradtak, hogy akkor jövő hét folyamán „beleállnak a munkába”.

A célokkal kapcsolatban úgy nyilatkozott, kicsit fájó számára, hogy most hosszabb alapozó időszak vár rá, mert lesz ugyan év végén Európa-bajnokság (novemberben Kazanyban) és világbajnokság is (decemberben Abu-Dzabiban), ahová szeretne kijutni, és ott a maximumot nyújtani, de azok rövid pályás világversenyek lesznek, ő pedig az ötvenes nagymedencében érzi igazán otthonosan magát – ott viszont csak májusban rendeznek legközelebb vb-t.

Kenderesi edzéseit eddig Tari Imre irányította, akiről az úszó elmondta, hogy néha a jövőben is ellátogat majd az edzéseire, számít is a jelenlétére, egy közös horgászat alkalmával pedig szeretné átbeszélni vele azokat a dolgokat, amik mostanában történtek.

A riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmes Kenderesi Tamás ugyanebben a számban idén Tokióban az ötödik legjobb idővel jutott döntőbe, ahol végül egy pozíciót javítva – Milák Kristóf, a japán Honda Tomoru és az olasz Federico Burdisso mögött – negyedik lett.

Borítóképen: Kenderesi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!