Kézilabda

2021.09.18. 11:00

Visszatért a vérkeringésbe Tolna megye

Az elmúlt huszonöt évben nem volt olyan szintű kézilabdás továbbképzés Tolna megyében, mint ami pár napja zajlott a pécsi egyetem helyi karán, illetve az atlétikai centrumban.

R. G.

Fotó: Makovics Kornél

Száztizenöt NB II-es kerettag játékvezető fizikai tesztjét tartották az atlétikai centrumban, mondta el lapunknak Bacs József, a Tolna Megyei Kézilabda-szövetség (TMKSZ) nyáron megválasztott elnöke. Az elméleti és videós tesztet pedig az egyetemi karon, illetve az Ady Endre Technikum számítógépes termében rendezték, itt még tizenkilenc országos ellenőr is vizsgázott.

A nap folyamán színvonalas szakmai előadásokat hallgathattak az NB II-es játékvezetők a PTE KPVK nagyelőadójában, mások mellett a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) verseny­igazgatója, és az MKSZ nemzetközi feladatokért felelős igazgatója is a meghívottak között volt. De a játékvezetői bizottság képviseletében is érkeztek.

„Ilyen szintű kézilabdás továbbképzés nem volt az elmúlt huszonöt évben a megyében! Óriási öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy megrendezhettük, és házigazdái lehettünk. Külön boldogságot jelent, hogy az országos vezetők elismeréssel beszéltek a továbbképzésről” – mondta lapunknak Bacs József.

Az elnök kérdésünkre elárulta, hogy a képzésen Tolna megyéből hat játékvezető és három ellenőr vett részt. Mint hangsúlyozta, az utóbbi időben alaposan lecsökkent a megyei játékvezetői létszám. Hozzátette, július elsejétől állt fel az új megyei kézilabdás vezetés, amelynek egyik fontos feladata, hogy újraindítsák a képzésüket és a következő években megnöveljék a létszámukat.

Borítóképünkön: A játékvezetők az atlétikai centrumban teljesítették a Cooper-tesztet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!