kosárlabda

2021.10.30. 20:07

A Szegedtől is kikapott az Atomerőmű SE

Nem tudott kilábalni a hullámvölgyből az Atomerőmű SE, amely a férfi kosárlabda NB I szombati, szekszárdi meccsén 90–84-re kikapott a meccset sereghajtóként váró Szegedtől.

Rónai Gábor

„Vissza fogunk térni a jó útra!” – ígérte a meccs előtt Cleveland Melvin az ASE magasembere. A paksiak két vereséggel a hátuk mögött várták a szintén pocsékul kezdő szegedieket, akik az előző szezonban bronzérmet nyertek, de a szombati meccset mégis az utolsó helyről várták. Be is kezdtek a paksiak, elsősorban Eilingsfeld János volt elemében a palánkok alatt, erőtől duzzadó játéka pedig a többieket is magával ragadta.

A válogatott erőcsatár pillanatok alatt feliratott magának tíz VAL-pontot a statisztikai lapra, ám a Tisza-partiak nem tágítottak. Tayler Persons nem véletlenül áll az élen az NB I eredményességi rangsorában, ezen az estén is bizonyította, hogy kiváló kosaras. Egyedül azonban nem tehetett csodát – a paksiak érezhetően összekapták magukat a legutóbbi „hazaijuk”, a ZTE elleni vereség óta, s mindig akadt egy olyan játékosuk, aki a legjobbkor szállította a pontokat. A fiatal Karosi Gergely két triplát is bevágott, ez is kellett hozzá, hogy vezessen egy negyed után a Paks.

Persze azt is érezni lehetett, hogy ezen a meccsen nem lehet kihagyni, mert Szrecsko Szekulovics csapatának is égető szüksége volt a sikerre. Mégis belealudt a második negyed elejébe az ASE, több mint három perc után Kovács Ákos egy technikai után megítélt büntetőből talált be, de a szegedieket vitte a lendület, s 35–34-nél már ők vezettek. Mégis az Atomnál volt az előny a felénél, mert Ken Brown és Cleveland Melvin is higgadt volt a szünet előtt, és bevágott egy-egy triplát.

Teo Hojc biztosan felhívta játékosai figyelmét arra, hogy nehogy ismét bele aludjanak az első percekbe, mégis megint a szegediek voltak aktívabbak, de aztán újfent magához tért az ASE, hogy pár pillanattal később újfent a Tisza-partiaknál legyen az előny. Úgy hullámzott a meccs, mint a Balaton vize komolyabb szélben, hol a paksiak, hol a szegediek vezettek. Egy ilyen meccsen a hibák, a rontott dobások, az eladott labdák hatványozottan is nagy jelentőséggel bírnak – a végjátékban a szegediek inogtak meg, s Cleveland Melvin vezérletével nyolcpontos előnyt (69–61) szerzett a záró felvonásra a Paks. Aztán megint jött a hullámzás, és vele a fordulat.

A szegediek sorba hajigálták befelé a hármasokat – végül tizenkettőnél álltak meg, s tulajdonképpen ezzel meg is nyerték a meccset. Az ASE 84–83-as vezetés után az utolsó majdnem három percben már nem tudott betalálni – nem sikerült visszatérni a jó útra. A nyolcadik meccsén a hatodik vereségét szenvedte el a piros-kék egylet.

Atomerőmű SE–Naturtex SZTE Szedeák 84–90 (27–23, 14–16, 28–22, 15–29)

Szekszárd, városi sportcsarnok, 200 néző. V: Kapitány G., Tőzsér D., Pozsonyi L.

ASE: Brown 15/6, Frank 2, Brzoja 8, Eilingsfeld 10, Melvin 26/9. Csere: Karosi 6/6, Buljevic 9, Kovács Á. 6/3, Kis R. 2. Edző: Teo Hojc

Szeged: Persons 22/6, Polányi, Cook 26/12, Bognár K. 9/3, S. Filipovics 4. Csere: Szatmári 2, Alston 12/3, Hunt, Keller I. 3/3, Kerpel-Fronius B. 10/9, Balogh S. 2. Edző: Szrecsko Szekulovics

Az eredmény alakulása: 3. p.: 7–4. 7. p.: 18–12. 12. p.: 27–25. 17. p.: 34–35. 23. p.: 46–49. 26. p.: 55–51. 32. p.: 73–68. 35. p.: 80–73. 37. p.: 82–83.

Címkék#ASE
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában