labdarúgás

2021.10.16. 17:00

Kellemetlen meglepetés: kikapott a Gyirmóttól a Paksi FC

TEOL

20210924 Zalaegerszeg OTP Bank Liga NB I. 7. forduló férfi labdarúgó mérkőzés ZTE FC - PAKSI FC. Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Képen: GERGÉNYI BENCE (44), ÁDÁM MARTIN (16)

Forrás: MW-archívum

Fotó: Katona Tibor

A Paksi FC 2–1-es vereséget szenvedett a Gyirmót FC Győr vendégeként az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén. Bognár György együttese egymás után a második mérkőzését veszítette el, a válogatott világbajnoki selejtezői miatti szünet előtt a Ferencvárostól kapott ki 3–1-re. A Gyirmót viszont egymás után a második meccsét nyerte, Csertői Aurél együttese a szünet előtt az Újpestet verte 3–1-re, s az az újonc szezonbeli első győzelme volt. A két együttes negyedszer találkozott az NB I-ben, s első alkalommal tudtak nyerni a gyirmótiak (korábban a Paks egyszer 3–0-ra nyert, két alkalommal pedig 0–0-ra végeztek a felek).

Az első félidőben többnyire az történt a pályán, amit a paksiak akartak, de csak kisebb helyzetek adódtak előttük. A Gyirmót az első támadását Simon András révén gólra váltotta, majd a mezőnyben folyt a játék. A fordulás után a cseréknek is köszönhetően feljavult a Paks támadójátéka, s előbb Böde Dániel hagyott ki nagy helyzetet, majd pedig Ádám Martin egy remek fejessel kiegyenlített. Nem sokkal később egy védelmi hibát követően Florent Hasani talált be, s a hátralévő időben hiába támadott a PFC az egyenlítésért, csak kapufáig jutottak Bognár György tanítványai.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Gyirmót FC Győr–Paksi FC 2–1 (1–0)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1024 néző. V.: Andó-Szabó S. (Horváth R., Szécsényi I.).

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Ikic, Széles, Szegi – Vass Á., Radics (Csonka, 90+2.), Hajdú, Nagy P. (Medgyes Z., 65.) – Simon A. (Hasani, 46.), Varga B. (Lencse, 77.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

Paks: Nagy G. – Kinyik, Lenzsér (Medgyes S., 81.), Tamás O. (Kesztyűs, 60.) – Szabó J., Papp K. (Nagy R., 46.), Balogh B. (Kulcsár D., 71.), Sajbán, Bognár I. – Ádám M., Szabó B. (Böde, 46.) Vezetőedző: Bognár György.

Gólszerző: Simon A. (24.), Hasani (67.), ill. Ádám M. (63.).

A Paksi FC a 10. fordulóban, október 22-én, pénteken 17.45 órától a Kisvárdát fogadja.

Borítókép: Ádám Martin (fehérben) gólja ezúttal nem ért pontot a Paksnak (archív felvétel!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!