labdarúgás

2021.10.30. 16:41

Már nem hibátlan az UFC a bajnokságban

Elszenvedte első vereségét az NB II Nyugati csoportjában a Szekszárdi UFC női labdarúgócsapata, miután hazai pályán 3-1-re alulmaradt a MOL Fehérvár FC-vel szemben.

Berg Sándor

A több alapemberét nélkülöző hazaiak (Magyar Judit, Nagy-Cseke Edina, Fonyódi Kata és Fézler Fanni is sérült) három bajnoki és 296 perc után kaptak ismét gólt, amikor a rangadó 20. percében Rajzinger Dóra révén a vendégek szereztek vezetést. A szekszárdiak nagyot csatáztak a másodosztályban meghatározó szerepet betöltő riválisukkal, sőt Kágyi Kíra találatával a hajrában egyenlítettek is. A folytatásban is becsülettel támadott az UFC, de az előző négy szezon dobogósa (három évvel ezelőtti bajnoka) minden rutinját kihasználva a maga javára fordította a találkozót.

Az újonc Szekszárdnak hét győzelem mellett ez volt az első veresége és egyben pontvesztése a bajnokságban, de ezzel el is veszítették vezető pozíciójukat a Fejér megyeiekkel szemben. Micskó Márk együttese november 13-án a hatodik Ada Nova SE-t fogadja.

Női NB II, Nyugati csoport, 9. forduló

Szekszárdi UFC-MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)

Szekszárd, v.: Varga L. (Kónya, Kovács D.)

Szekszárd: Kerekes – Kövesdi, Katona, Acsádi, Csóka – Ganczer (Schell, a szünetben), Kovács Zs. (Sajabó, 81.), Kágyi K., Vári- Kágyi R., Kiss G. Vezetőedző: Micskó Márk

Fehérvár: Németh N. – Gergics, Szehofner (Patocskai, 81.), Rajzinger D., Pécsi, Szabó B., Jánosi, Földvári, Rajzinger F. (Réthalmi, 70.), Romanoczki, Horváth M. (Földesi, 76.). Vezetőedző: Gajdóczi Tibor

Gólszerzők: Kágyi K. (70.), illetve Rajzinger D. (20.), Szehofner (80.), Szabó B. (90.).

Ezek is érdekelhetik