Labdarúgás

2021.11.05. 10:06

A kölesdi jelmondat szerint előre néznek

Álomrajtot vett a tavaly nyáron alakul Zönge SE a megyei III. osztályú focibajnokságban. A kölesdi egyesület vezetése azonban nem ül a babérjain, nagy terveik vannak a jövőt illetően is.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Tíz mérkőzés után kilenc győzelem mellett mindössze egy vereség áll a megyei III. osztályú bajnokság Keleti csoportjában szereplő Zönge SE neve mellett a tabellán, a csapat ezzel holtversenyben, de jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi a százszázalékos, egy meccsel kevesebbet játszó Tengelicet.

„Nagy Péter személyében céltudatos, motivált edzőt találtunk, aki jó egyensúlyt tud teremteni az idősebb és fiatalabb játékosok között. Utóbbihoz tartozik Csótár László, Farkas János, Gazdag Márk, Simon Balázs, Benke István, Benke Botond, Csapó Dániel és Koller Patrik. Eldöntöttük, hogy a vezetőség nem fog beleszólni a szakmai munkába, az edző feladata, hogy kiket nevez be a mérkőzésre. Annyi kikötésünk volt csupán, hogy aki leül a kispadra, legalább 20–25 percet játsszon – fogalmazott lapunknak Gyetvai Attila, a klub elnöke, akinek kellemes csalódást jelent a szereplésük.

– Az önérzetünk miatt szeretnénk minél előkelőbb pozícióban végezni, de elsődleges célunk a másodosztály, ezért gyakorlatilag felkészülésként tekintünk erre az idényre” – mondta, hozzátéve, a magasabb ligában is erre a csapatra építenének majd, melynek szinte teljes egésze kölesdi kötődésű.

Az elnök szerint jó kezekben van a csapat irányítása (Fotó: Makovics Kornél)

Csapó László szakosztályvezetővel az osztálylépés mellett fontos céljuk az infrastruktúra fejlesztése is. „Társadalmi munkában, köszönhetően elsősorban Vámosi Attilának és Szalonna Jánosnak, felújítottuk az öltözőt és a vizesblokkokat, a pályára vezető utat pedig zúzott kővel rakjuk le. Pályázunk a fűtés és világítás korszerűsítésére, új cserepadokra és biciklitárolóra, hogy a nézők is jobb körülmények között érezhessék magukat.

Jó visszajelzés számunkra, hogy a szurkolók kezdenek ismét a csapat mellé állni, harminc bérletet eladtunk a szezonra, de hazai meccseinkre nagyjából százan ki szoktak jönni. Érezzük a támogatásukat, s örömmel jelenthetem ki, hogy újra köreinkben üdvözölhetjük Lenkey Imrét, a klub korábbi mecénását” – mondta Gyetvai Attila, kiemelve, első évükben magasra tették a lécet, de mint ahogy az egyesület jelmondata is meg lett fogalmazva: csak előre néznek.

Országos fogathajtó versenyt szeretnének rendezni jövőre

A Zönge SE szervezésében júniusban nagy sikert aratott az I. Kölesdi Lovasnap, amelyen harmincegy hajtó állt rajthoz. A legjobbnak járó kupát hercegszántói versenyző vitte haza. Gyetvai Attila lapunknak elmondta, jövőre is megrendezik a fogathajtó versenyt, nem kizárt, hogy a C kategória országos döntőjével egybekötve.

Ehhez azonban összefogásra lesz szükség az egyesület és a helyi önkormányzat között, hiszen csak a döntőn legalább nyolcvan fogat (megyénként négy, a házigazda plusz tízet indíthat) lesz érdekelt. Az elnök hozzátette, a komoly feladathoz komoly stábra is szükség lesz a háttérben, hogy minden rendben menjen, de nyitottak ennek megrendezésére.

Borítóképünkön: Nagy Péter edző tart eligazítást az öltözőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!