röplabda

2021.11.11. 07:44

Elsősorban a szíve húzta újra haza Dávid Csanádot

Öt év légiósélet után tért haza, s igazolt a bajnoki és kupacímvédő Pénzügyőr SE-hez Dávid Csanád, a magyar válogatott bonyhádi születésű ütője, akinek nagy céljai vannak.

Berg Sándor

Fotó: hunvolley.hu

A honvágya húzta haza Magyarországra?

– Inkább a szerelem – válaszolta Dávid Csanád, a Pénzügyőr SE 31 esztendős lövője. – Barátnőmmel három éve alkotunk egy párt, még amikor a Steaua Bukarestben játszottam, akkor ismerkedtünk meg. Az idei szezonban a kézilabda-Bajnokok Ligájában szereplő horvát Podravka Koprivnicában játszik, s miután ő magasabb szinten űzi a sportágát, mint én a röplabdát, így alkalmazkodtam hozzá. Kapronca Kaposvártól alig száz kilométer, így viszonylag közel tudunk lenni egymáshoz, gyakrabban találkozunk. Nem mellesleg a család is közel van, nemrég voltam otthon Bonyhádon, még ha csak egy születésnapi ebédre is tudtam leugrani.

Ugyan a távolság érzékeltetésére az imént Kaposvárt említette, mégsem oda igazolt vissza, pedig korábban két évet is töltött ott. Miért nem a somogyi klubot választotta?

– Nem jó szájízzel jöttem el annak idején a klubtól, a Pénzügyőrtől pedig jött egy jó ajánlat, amire nem mondtam nemet. Budapestről autópályán két és fél óra alatt el lehet érni Kaproncát, ami nem leküzdhetetlen akadály.

Milyen célokat tűzött ki maga elé a szezonra?

– Szeretném megnyerni a csapattal a bajnokságot, a Magyar Kupát, és jó lenne továbbjutni az oda-visszavágós alapon működő Challenge Kupában is, ahol minden bizonnyal egy ukrán ellenfelet kapunk az előselejtezőből. Az Extraligában négy mérkőzésünkből hármat megnyertünk, úgyhogy jó úton indultunk meg a bajnokság megnyerése felé. Egyetlen vereségünket éppen Kaposváron szenvedtük el, de fogalmazzunk úgy, hogy ott magunkat vertük meg. Az előző szezonban veretlenül szerzett aranyérmet a csapat, idén ennél jóval nehezebb lesz a dolgunk, mert az ellenfelek megerősödtek. Hétvégén például az újonc, de több brazil légióst is foglalkoztató Kistexthez utazunk.

Két belgiumi és három romániai szezon után tért vissza az Extraligába. Miben változtatta meg ez az öt év?

– Éppen abban a korban álltam légiósnak, amikor a legtöbbet fejlődik az ember. Sokat változtam, de talán a leginkább szembetűnő a játékvezetők hozzáállása. Korábban én voltam az, akire azt mondták, hogy „na megint itt van ez a gyerek”, mindig én csináltam a hülyeségeket. Most azonban megvan az egymás iránti tisztelet, máshogy kommunikálnak velem. Az utolsó évemben Kecskeméten fiatalon is húzóember voltam, most viszont a csapat második legidősebb játékosa vagyok. A fiatalok hallgatnak rám, egyfajta mentoruk is vagyok, ami egyben nagyobb felelősséggel jár.

Tervez még külföldre igazolni?

– Visszatérnék Romániába, akár a Zalaúhoz, ahol az előző szezonomat töltöttem. Kézilabdában korábban építik a csapatokat, ott már januárban, februárban tárgyalnak a játékosokkal, így megvárom, hol folytatja pályafutását a barátnőm, azt követően döntök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!