labdarúgás

2021.11.29. 07:30

Nem volt meg az átütőerő a győzelemhez

A két leggólerősebb csapat mérkőzésén a Paksi FC 1–1-re végzett a Debreceni VSC vendégeként az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Berg Sándor

A két „legmagyarabb” együttes találkozott a Nagyerdei Stadionban, ahol a két légióst foglalkoztató Debrecen fogadta a színtiszta magyar Paksot. Nemcsak emiatt volt érdekes ez a találkozó, de amiatt is, hogy amíg a hazai kezdő tizenegy 186 válogatott mérkőzéssel büszkélkedhetett, addig vendégoldalon ez a szám 33 volt.

Az első helyzetek mégis a góllövőlista élén álló Ádám Martin előtt adódtak, aki mindkét ziccerét elhibázta, nem úgy az ezen a listán az első számú kihívója, Ugrai Roland, aki hosszú indítás után a kapuig gyalogolva első lehetőségét értékesíteni tudta.

Az atomvárosiak ezt megelőzően nyolcszor kerültek hátrányba a bajnokságban, ezeken mindössze két pontot szereztek. Tették azért, hogy megtörjön ez a rossz széria, Gróf Dávid eszén azonban egészen a félidő hosszabbításáig nem tudtak túljárni.

A ráadás második percében viszont Bognár István szöglete után Ádám két méterről már nem hibázott, szezonbeli tizedik találatával egyenlítettek a paksiak (Bognárnak pedig szintén a tizedik előkészítése volt). Az atomvárosiaknak ez volt sorozatban a harminckilencedik bajnokijuk, amin gólt szereztek.

Az első negyvenöt perc mozgalmas folytatást ígért, de a játék színvonala visszaesett. Mindkét vezetőedző a támadósorban frissített csapatán, nem feladva a három pont megszerzését. Ehhez a hajdúságiak álltak közelebb, de gólban és győzelemben ez nem mutatkozott meg.

„Ezt a mérkőzést már az első félidőben eldönthettük volna, sőt az egész összecsapáson mi támadtunk és kezdeményeztünk többet, mint a Debrecen. A szünetben is azt kértem a srácoktól, hogy jobban használjuk ki a lehetőségeinket, valamint próbáljuk meg a második játékrész első negyedóráját megpörgetni, eldönteni a találkozót. Az átütőerő hiányzott, a vége részünkről is kicsit brusztosra sikeredett. Persze bosszantó, hogy sok helyzetért megdolgoztunk, amik aztán kimaradtak, de volt már ilyen mérkőzés és lesz is még” – értékelte a találkozót a paksiak vezetőedzője.

A Paks pénteken 20 órakor a Budapest Honvédot fogadja, mely egyben az idei esztendő utolsó találkozója lesz a Fehérvári úti stadionban. Az őszi szezonban még az Újpesthez és az MTK-hoz látogat Bognár György együttese.

Debreceni VSC–Paksi FC 1–1 (1–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2490 néző. Vezette: Bognár T. (Kóbor, Huszár)

DEBRECEN Gróf – Bévárdi, Pávkovics (Szujó, 71.), Deslandes, Ferenczi J. – Bódi (Babunski, 85.), Varga J., Baráth P., Dzsudzsák – Németh K. (Sós, 68.), Ugrai (Soltész, 85.). Vezetőedző: Joan Carrillo

PAKS Rácz G. – Tamás O., Kinyik, Szabó J. – Sajbán Máté, Windecker, Balogh B. (Osváth, 74.), Bognár I., Medgyes (Lenzsér, 60.) – Ádám M. (Pethő, 84.), Böde (Nagy R., 60.). Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Ugrai (20.), illetve Ádám M. (45+2.)

Sárga lap: Bévárdi (37.), illetve Tamás O. (53.), Kinyik (92.), Nagy R. (92.)

Borítóképünkön: Ádám Martin (szemből) szezonbeli tizedik találatával hozott el egy pontot Debrecenből a Paks.

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik