Kosárlabda

2021.11.02. 19:48

Világsztárok ellen mutathatta meg magát a KSC Szekszárd

Ami korábban álomszerűnek tűnt, az valósággá vált: az Atomerőmű KSC Szekszárd kedd este Európa legjobb csapatát, az orosz Jekatyerinburgot fogadhatta.

Berg Sándor, Rónai Gábor

2021.11.02 Szekszárd. Atomerőmű KSC – Jekatyerinburg Euroliga meccs. Kosárlabda. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Napok óta másról sem lehetett hallani Szekszárdon, mint arról, hogy jön az Euroliga címvédője, a hatszoros győztes Jekatyerinburg. Meg is telt szépen a nagy napra a szekszárdi sportcsarnok, s bizonyára jóval többen is jöttek volna, ha nincs korlátozva a nézőszám.

Szabó Gergő, a szekszárdi klub ügyvezető-elnöke így is elégedetten tekinthetett körbe a lelátón – érdemes volt éveken keresztül minden egyes nap keményen küzdeni azért, hogy megvalósuljon egy kis klub nagy álma.

Az ember csak kapkodta a fejét a sok sztárkosaras láttán, emitt a spanyol Alba Torrens – akit a huszadik század legjobb európai játékosának tartanak –, amott a belga válogatott sztárja, Emma Meessemann melegített, de nem kevésbé nagy klasszis az orosz Marija Vagyejeva, vagy az amerikai, de magyar válogatott Allie Quigley is. A Jetkatyerinburg játékerejéről mindent elmond, hogy a szintén honosított magyar Courtney Vandersloot, az amerikai Brittney Griner vagy Breanna Stewart el sem utazott Szekszárdra.

A szekszárdi lányok dicséretére legyen mondva, egyetlen pillanatig sem ijedtek meg a nagy nevektől, a meccs elején sokszor ugrasztották talpra a közönséget egy-egy remekül befejezett figura után – olykor még a spanyol szártréner, Miguel Mendez is értetlenül csóválta a fejét.

Aztán ahogy arra számítani lehetett, magához ragadta a kezdeményezést a címvédő, s szépen, lassan elhúzott. De még ekkor is akadtak jó periódusai a KSC-nek – Studer Ágnes kiváló passzokat osztogatott, Goree Cyesha és Nikolina Milics pedig a palánkok alatt küzdött – sokszor még a 198 centiméter magas Jonquel Jonesszel szemben is sikerrel.

Ezt az akarást és küzdést honorálta a meccs után a publikum, amely vastapssal köszönte meg Bálint Rékáéknak, hogy ilyen sztárokat hoztak el Szekszárdra.

A KSC legközelebb november 24-én a spanyol Salamanca otthonában lép pályára az elitsorozatban.

Euroliga, A-csoport, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–UMMC Jekatyerinburg 67–82. (20–27, 12–18, 20–20, 15–17)

SZEKSZÁRD: STUDER 12/6, Gereben 2, Mányoky 2, GOREE 16/6, MILICS 21. Csere: Miklós M. 3/3, Krnjics, Friskovec 5/3, Vorpahl, Bálint R. 6/3

Edző: Djokics Zseljko

JEKATYERINBURG: BENTLEY 11/3, Torrens 8, QUIGLEY 16/12, MESSEMA 9, JONES 17/3. Csere: Silova 12/12, Vadejeva 4, Zavjalova 5/3, Kuzjakina, Szidorova, Garanicseva

Edző: Miguel Méndez

Szekszárd, 1100 néző. V: Szmiljanics (szerb), Tetik (török), Radinovics (montenegrói)

Az eredmény alakulása: 3. perc: 6–6. 6. p.: 14–15. 9. p.: 20–23. 12. p.: 20–30. 16. p.: 22–34. 19. p.: 27–43. 21. p.: 38–45. 25. p.: 43–54. 28. p.: 47–59. 30. p.: 52–65. 33. p.: 56–71. 37. p.: 61–78.

MESTERMÉRLEG

Djokics Zseljko: – Nagy büszkeség a városnak, hogy ilyen csapatot fogadhattunk, mint a Jekatyerinburg. Nem szeretek kikapni, de élvezet volt látni ezt a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak, végig küzdöttünk és harcoltunk, az ilyen találkozókból lehet igazán tanulni.

Miguel Méndez:

Studer Ágnes, a Szekszárd irányítója: – Számítottunk rá, hogy jól dob kintről az ellenfél, ráadásul kevés hely is elég nekik ehhez. Büszkék lehetünk magunkra, jól helytálltunk, néha sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Az utóbbi mérkőzéseken egyre jobban játszottunk, ami örömteli számomra, ezen az úton kell továbbmennünk. Személy szerint nagyon motivált voltam, próbáltam nem izgulni, s amire képes vagyok, azt hozni. Nagy élmény volt egy ilyen csapat elleni pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!