kosárlabda

2021.11.12. 11:49

WNBA-bajnokot igazolt az Atomerőmű KSC Szekszárd

TEOL

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Az Atomerőmű KSC Szekszárd hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Dana Evanst, a Chicago Sky csapatától. A 23 éves, 168 centiméter magas irányító WNBA-bajnokként érkezik Leslie Vorpahl helyére a tolnai megyeszékhelyre.

Evans a Louisville szakmai programjában pallérozódott az egyetemen. Tavasszal a WNBA Drafton a 13. helyen kelt el a játékjoga. A Dallas Wings igazolta le, innen került nyáron chicagóiakhoz, akikkel aranyérmes lett. Az alapszakaszban a két együttesben összesen 29 mérkőzésen lépett pályára, 7,6 percnyi játékidő alatt 3,3 pontot és egy gólpasszt átlagolt. A rájátszás kilenc összecsapásán 7,1 perc jutott neki átlagban, és 1,7 ponttal zárt.

Evans a klub honlapjának elmondta, hogy Dallasból azért kerülhetett Chicagóba, mert egy igazi klasszistól, Courtney Vandersloottól tanulhatott. Szerinte a magyar válogatottban is megfordult irányító a liga egyik legjobbja. „Minden nap volt lehetőségem valamit eltanulni tőle, mit és hogyan csinál, és meg is kérdezhettem, amire kíváncsi voltam. Sokkal jobb játékos lettem ezáltal” – mondta az oldalnak.

Elárulta azt is, hogy először Izraelbe szeretett volna igazolni, de aztán képbe került az Atomerőmű KSC Szekszárd.

„Ahogy az ügynököm egyre jobban megismert, úgy érezte, máshová kell mennem. Ő is felfedezte, imádom a kihívásokat, azt, hogy szeretek jobb játékosok ellen játszani, szeretem, ha feszegethetem a határaimat – mondta. Láttam a KSC moszkvai meccsét, amelyen jól játszottak. Tudom, hogy ez az első szezonjuk az Euroligában, s abban is biztos vagyok, hogy hamarosan jobban fogunk teljesíteni” – mondta a honlapnak.

Az amerikai irányító november 20-án a Ceglédi EKK elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen mutatkozhat be a szekszárdi együttesben.

Evans az a hátvéd, aki segíthet elérni a kitűzött célokat

„Köszönettel tartozunk Leslie-nek, de úgy éreztük, más típusú játékosra van szükségünk. Danával kapcsolatban pozitív érzéseink vannak, remek személyiség, ami nálunk mindig nagyon fontos. Igazi csapatember, s úgy véljük, ő az a hátvéd, aki segíthet elérni a céljainkat” – fogalmazott Szabó Gergő. A klub ügyvezető elnöke hozzátette, kevés játékos volt a piacon, így nem volt könnyű dolguk ebből a kevésből kiválasztani a legjobbat. Evanst egy izraeli csapat elől kaparintották meg, s mint Szabó Gergő hozzátette, az amerikai hátvéd WNBA-s mutatói meggyőzőek voltak a KSC számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!