Labdarúgó megyei I. osztály

2021.12.03. 14:08

Erőt ad a majosiaknak az őszi elsőség

Minden tekintetben a Majosi SE volt a megye egyes bajnokság őszi szezonjának legjobbja, mondta lapunknak Kardos Ernő vezetőedző, aki hozzátette azt is: még semmi sem dőlt el, izgalmas és kemény tavasz vár a csapatokra.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Eléggé kicentizték!

– Érzelemdús pillanat volt, amikor Pál Marci a 93. percben bevette a szekszárdiak kapuját, az biztos – felelte lapunknak az 1–0-ra megnyert szerdai találkozó után Kardos Ernő vezetőedző. – Nagyon fontos volt ez a győzelem vezetőnek, edzőnek, játékosnak, szurkolónak egyaránt. Mentálisan sokat jelent, hogy mi állunk a tabella élén.

– Alaposan megszenvedtek az utolsó helyezettel!

– Ez a szekszárdi csapat nem az a csapat volt, amelyik sereghajtó a bajnokságban! Komplett NB III-as védelemmel és támadósorral érkeztek, olyan volt ez a bajnoki, mintha egy osztállyal feljebb játszottuk volna. Ha a szekszárdiak így álltak volna fel minden meccsükön, akkor most a dobogón lennének. Ezért is vagyok büszke a csapatra, mert így még értékesebb a sikerünk. Most azzal az akarattal, azzal a hittel futballoztunk, ami feljogosít bennünket arra, hogy újfent megcélozzuk az NB III-ba kerülést.

– Csalódott volna, ha nem a tabella első helyén mennek el téli pihenőre?

– Nem gondolom, hogy a második vagy a harmadik hely csalódást jelentett volna, de egész ősszel annyit melóztunk, hogy ezek alapján rászolgáltunk arra, hogy mi várhassuk az első helyről a folytatást. Mi rúgtuk a mezőnyben a legtöbb gólt, mi kaptuk a legkevesebbet, s a miénk az egyetlen csapat, amelyik saját közönsége előtt nem kapott ki. De ez még csak félsiker, tavasszal is keményen kell harcolnunk az elsőségért.

– Ha visszatekint az őszi teljesítményükre, elégedett?

– Nagyon sok problémánk volt, rengeteg sérülés hátráltatott bennünket, szerencsére a szezon végére kiegyenesedtünk. Voltak meccsek, amelyeket sajnálok, ilyen volt a bonyhádi rangadónk, amelyen háromszor is vezettünk, mégsem tudtunk nyerni, vagy a bölcskeiek elleni két összecsapásunk. Itthon két góllal vezettünk, de végül csak egy pont jutott, s idegenben is nekünk állt a zászló, ám az első félidei előnyünk elfogyott. De említhetném a földvári vereségünket – meggyőződésem, hogy ha tízszer mérkőznénk, kilencszer mi nyernénk, de ez volt az az egy, amelyiken semmi sem jött nekünk össze.

– Izgalmas tavaszt ígér a tabella, mire számít?

– Arra, hogy a Bonyháddal és a Bátaszékkel fogunk küzdeni a bajnoki címért. A Bölcskéről nem gondolnám, hogy ekkora hátrányt be tudna hozni, a Kakasd ugyanakkor beleszólhat a nagyok dolgába. Segítőmmel, Gyánó Szabolccsal – aki nagyon sokat tett azért, hogy így szerepeljünk – kemény téli felkészülést fogunk vezényelni a srácoknak, NB III-as csapatokkal fogunk edzőmeccseket játszani, mert nagyon akarjuk az első helyet. Biztosan lesznek körbeverések, de ahogy számoltam, kilenc győztes mérkőzés elég lehet a bajnoki címhez.

Teljes az eredménysor, összeállt a válogatott

A Majos–Szekszárd II (1–0) találkozóval teljes lett a 11. kör eredménysora, így összeállhatott a forduló válogatottja.

Az októberben lejátszott mérkőzések eredményei: Dombóvár FC–Dunaföldvári FC 2–1, Bátaszék SE–Kakasd SE 2–1, Bölcskei SE–Tamási 2009 FC 2–0, Tevel Medosz SE–Bonyhád VLC 0–4.

TN-grafika

Megyei I. osztály, az őszi végeredmény

1.

Majos

14

9

2

3

40–15

29

2.

Bátaszék

14

9

2

3

33–16

29

3.

Bonyhád

14

8

3

3

33–17

27

4.

Kakasd

14

8

1

5

35–29

25

5.

Dombóvár

14

7

1

6

27–24

22

6.

Tamási

14

7

1

6

20–21

22

7.

Bölcske

14

5

3

6

25–25

18

8.

Dunaföldvár

14

3

4

7

24–36

13

9.

Tevel

14

2

4

8

18–38

10

10.

Szekszárd II

14

1

1

12

14–48

4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!