Év sportolója

2021.12.29. 07:38

Pupp Rékáért szoríthattak a Tolna megyeiek

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke és Csisztu Zsuzsa, a szervezet alelnöke sajtótájékoztatón jelentette be kedden az Év sportolója-szavazás valamennyi kategóriájának első három jelöltjét. Előbbi jelezte, hogy 366 szavazat alapján alakult ki a sorrend.

T. N.

Pupp Réka Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Megyei szempontból Pupp Rékáért szoríthattunk, az Atomerőmű SE cselgáncsozója kiváló szezont tudhat maga mögött azzal, hogy – többek között – bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, első olimpiáján, Tokióban ötödik lett, valamint megszerezte pályafutása első Grand Slam-aranyérmét. 

A paksiak 25 esztendős dzsúdósa végül nem került be a három legtöbb szavazatot kapó hölgy közé, ezért az elismerésért kajakozó, Csipes Tamara, a szintén kajakos Kozák Danuta és a hegyikerékpáros Vas Kata Blanka küzdhet majd meg. 

További kategóriák jelöltjei

Az év férfi sportolója: Lőrincz Tamás (birkózó), Milán Kristóf (úszó), Szilágyi Áron (kardvívó). 

Az év csapata (hagyományos csapatok): férfilabdarúgó-válogatott, férfivízilabda-válogatott, nőivízilabda-válogatott. 

Az év csapata (egyéni sportágak): férfi kardcsapat (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), rövid pályás gyors­korcsolya férfiváltó (Burján Csaba, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor), női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta). 

Az év edzője: Csipes Ferenc (Csipes Tamara és a női kajak négyes edzője), Decsi András (Szilágyi Áron és a férfi kardválogatott edzője), Selmeci Attila (Milák Kristóf korábbi edzője). 

Az év fogyatékos férfi sportolója: Kiss Péter Pál (parakajak-kenus), Osváth Richárd (kerekesszékes vívó), Pálos Péter (para-asztaliteniszező). 

Az év fogyatékos női sportolója: Ekler Luca (paraatléta), Konkoly Zsófia (paraúszó), Pap Bianka (paraúszó). 

Az év fogyatékos csapata: női kerekesszékes tőrcsapat, 4x100 méter gyorsváltó, vegyes páros bocciaválogatott. 

A győzteseket január 6-án az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2021 műsorában hirdetik ki (19.40, M4 Sport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!