Labdarúgás

2022.01.15. 08:23

Ádámék dupláznak Törökországban

Két felkészülési mérkőzést is játszik szombaton a Belekben edzőtáborozó Paksi FC, mely előbb az azeri Sabah FK-val, majd a román Botosanival méri össze erejét.

B. S.

Balogh Balázsék (zöldben) két meccset játszanak ma Fotó: PFC

Eddig ötvenszázalékos az atomvárosiak mérlege a Földközi-tenger partján elterülő üdülővárosban. Bognár György gárdája múlt vasárnap a román élvonal legutóbbi bronzérmes, kupa- és szuperkupagyőztes CSU Craiovával szemben 5–2-re alulmaradt, majd szerdán a szintén román első osztályú FC Chindia Targovistét 3–0-ra győzték le a zöld-fehérek. 

Utóbbi találkozón megérdemelt győzelmet arattak Ádám Martinék, akik hatvan percig, vagyis a cserékig mezőnyfölényben játszottak. Ma erre várhatóan nem kerül sor, hiszen egymás után két találkozót is játszanak majd a paksiak, így nem kell „belenyúlnia” a meccsbe a szakmai stábnak. 

A bakui Sabah a nyolccsapatos azeri élvonal ötödik helyén áll, keretét, amit 5,95 millió euróra becsül a Transfermarkt (a Paksét 6,6 millióra), spanyol, német és elefántcsontparti, valamint a nemzeti csapatban is érdekelt labdarúgók alkotják, mint például csapatkapitány, a 19-szeres azeri válogatott kapus, Salahat Agajev. 

A román élvonal negyedik helyén telelő Botosaninál az albán Enriko Papa és belga-francia Hervin Ongenda is egymillió eurót ér, a teljes keret becsült érte közel tízmillió a mértékadó oldal szerint. 

Az atomvárosiak két évvel korábban mindkét ellenféllel megmérkőztek a téli felkészülés során, akkor – szintén Törökországban – az azerieket 2–0-ra legyőzték, a botosáni gárdától azonban 2–1-re kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!