Labdarúgás

2022.01.23. 17:02

Bicskén (is) győzött az UFC, Fehérváron nyert a Paks

NB III-as csapataink közül a Szekszárd és a Paks is pályára lépett a hétvégén – előbbi kétszer is –, a Gerjen találkozója azonban a havazás miatt elmaradt. 

Munkatársainktól

A fehér mezes UFC hetet lőtt a kakasdiaknak (Fotó: Mártonfai Dénes)

A nyugati országrész tetejét elkerülte a komolyabb havazás, nem úgy a középső és a déli megyéket, ahol helyenként 6-10 centis hótakarót lehetett mérni. A Gerjeni SK nem is tudta lejátszani a balatonfürediek elleni meccsét, mert Balatonalmádiban olyan sűrűn hullott a hó, hogy a labdát sem lehetett volna látni.

A Szekszárdi UFC ellenben pályára lépett Bicskén, ahol tökéletesen előkészített pálya várta Turi Zsolt csapatát. A szekszárdiak két vereség (Budaörs 0–1, Kaposvári Rákóczi 1–2) után múlt szerdán 2–0-ra nyertek a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen, most pedig ismét győzelemnek örülhettek.

A Matesz – Fekete M. (Gellén), Tratnyek (Wirth), Arena, Füredi, Béla D.  (Temesi) – Budai (Tóth D.), Rácz Á., Lékó,  Juhász L. (Horog) – Péter A. (Sütő) felállásban játszó UFC hátrányból fordítva nyert 2–1-re a Nyugati csoportban élklubnak számító bicskeiek ellen. A szekszárdiak góljait Arena Ármin és Sütő Endre szerezték.

 „Nagyon jó meccset játszottunk a Bicske ellen, az első félidőben is több helyzetet alakítottunk ki amiből ha pontosabbak vagyunk gól születhetett volna – értékelte a látottakat Turi Zsolt. – Ennek ellenére, az ellenfél egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést, amikből egyébként később is az egész meccsen veszélyesek tudtak lenni. Szerencsére jól reagáltunk, a csapat megint rendben volt fizikálisan, illetve mentálisan is és egyenlíteni tudtunk egy oldalszabadrúgást követően. A Bicske a második félidőben nem igazán tudta feltörni a védelmünket, de mi egy szép támadás után be tudtuk állítani a végeredményt. Újra azt tudom mondani, hogy a felkészülési mérkőzés elérte a célját és még a győzelem is összejött, még ha a felkészülés alatt nem is ez a legfontosabb dolog, nyerni mindig jó!” – összegzett a pécsi szakember.

A szekszárdiak – azért, hogy mindenkinek jusson megfelelő meccsterhelés – vasárnap a megye egyes Kakasd SE ellen léptek pályára, s a Balogh Zs. – Horog, Rácz F., Tratnyek, Fekete M. (Rafael), Temesi – Tóth D. (Balogh L.), Gellér, Wirth, Juhász L. (Gulyás) – Sütő felállású együttes gólerősen futballozva 7–1-es győzelmet aratott. A góljaikon Juhász László (2), Horog Ádám, Wirth Dávid, Sütő Endre, Gellér Axel Koridon és Balogh László osztozott.

A Paksi FC második csapata Székesfehérváron tudott győzni 4–3-ra a MOL Fehérvár FC NB III-as gárdája ellen. Kindl István a Bencze – Ádám D. (Osztermájer), Szekszárdi, Vén B. (Gregor), Görög (Lajkó) – Lakatos-Lengyel (Horváth K.), Kovács, Budai I. (Süvöltös) – Volter (Artner), Pesti Z. (Skripek), Ribár (Palóka D.) összeállításban küldte pályára együttesét, amelynek góljait Budai Imre, Szekszárdi Milán, Palóka Dávid és Lajkó Flórián jegyezte. 

„Rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, az első harminc percben nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, amiben nekem is részem volt – mondta Kindl István, a paksiak vezetőedzője. – Minden párharcot elveszítettünk, de utána javult a kép, a második félidőben agresszív, dinamikus, párharcerős játék volt ránk jellemző, amivel megfordítottuk a mérkőzést és megérdemelten nyertünk” – tette hozzá a szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!