Kosárlabda

2022.01.20. 09:00

E hónap végén már szeretne saját csarnokában játszani az ASE

Az oroszlányiak elleni, január 29-i mérkőzését már szeretné saját otthonában játszani az Atomerőmű SE.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Ha minden jól alakul, jövő héten csütörtökön talán már az ASE Gesztenyés úti sportcsarnokában tarthat edzést tanítványainak Petar Mijovics, a négyszeres magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes paksi férficsapat montenegrói szakvezetője.

Az, hogy bajnokit mikor játszhatnak a felújított csarnokukban Kovács Ákosék, még a jövő zenéje, de Gulyás Róbert szakosztályvezető szeretné, ha a hónap utolsó összecsapását, az OSE Lions ellenit már otthonukban vívhatnák meg a piros-kékek.

A klubvezető lapunknak azt mondta, a munkálatok elvileg befejeződtek, így már csak az átadás előtti szokásos bejárás van hátra, amit a hivatalos szervek jövő héten végeznek el. Ha az is megtörtént, akkor semmi akadálya nem lesz már, hogy visszatérjen otthonába az atomos gárda.

Ami a munkálatokat illeti, a csarnok tetejét lecserélték, a küzdőtér új parkettát kapott, de megújult a világítás és a hangosítás is. A vizesblokk és a lelátó ugyanakkor a felújítás második szakaszában kerül sorra.

Gulyás Róbert szakosztályvezető Fotó: Molnár Gyula

A paksiak ezt megelőzően tavaly április 20-án játszottak saját csarnokukban – az ominózus Szeged elleni negyeddöntőt azért sem felejtik el a drukkerek, mert a csarnok beázása miatt jó két órával később tudták csak feldobni a labdát a játékvezetők.

Ilyen gond most már nem lesz, csupán egy jó csapat kell, amelyik szállítja az eredményeket, és kiszolgálja a szurkolókat.

Gulyás Róbert tulajdonképpen Petar Mijoviccsal együtt érkezett az ASE-hoz, amely az új tréner regnálása alatt nyolc bajnokijából négyet nyert meg és négyet veszített el.

– A négy győzelem és négy vereség jobb, mint a tíz meccsen kivívott két siker és nyolc vereség – mondta Gulyás Róbert. – Ha azonban azt nézzük, hogy volt olyan meccsünk, amelyet egy ponttal veszítettünk el, akkor nem jó, de ha azt, hogy akadt olyan találkozónk, amelyen összeomlottunk, akkor szintén nem jó. Viszont azt érzem, hogy Petar Mijovics irányításával kezd stabilizálódni a játékunk, azt gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor a kezébe adtuk az irányítást. Tetszik, amit csinál, de a végső következtetést csak a szezon végén tudjuk levonni, ha elérjük a célunkat, akkor elégedettek leszünk mindannyian – tette hozzá Gulyás.

Eilingsfeld János visszatérésére még várni kell

Achilles-ín-gyulladás miatt az előző meccsekről hiányzott Eilingsfeld János, s Gulyás elmondása szerint a válogatott erőcsatár játékára még várni kell. Hozzátette, ez egy makacs sérülés, amely után nem szabad siettetni a visszatérést.

A két új légiós kapcsán azt mondta, mind Deshon Taylornak, mind Kenneth Goinsnak voltak jó és gyengébb mérkőzései, de jobb játékosnak tartja őket, mint amilyen az elküldött Branko Djukanovics és Cleveland Melvin volt. Lovro Buljevicről pedig azt mondta, többet vártak tőle, egyelőre ők sem tudják, miért nem jön ki belőle, ami benne rejlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!