Kézilabda

2022.01.26. 12:55

Első élvonalbeli meccsén máris csapata egyik legjobbja volt a tolnai Agócs Alexandra

Meghatározó élménnyel indult az új esztendő egy 16 éves tolnai kézilabdás lány számára. Agócs Alexandra élete első NB I.-es mérkőzésén csapata egyik legjobbjának bizonyult.

Steinbach Zsolt

Agócs Alexandra Tolnáról jutott az NB I.-be Fotó: DKKA

Alexandra igazi labdás őstehetség, szinte bármelyik labdajátékban megállná a helyét. A 2005-ben született, balkezes lány azonban a kézilabdát választotta. Óvodásként kezdte pályafutását a Tolna KC-ben. Minden korosztályban kiemelkedően játszott, a két-három évvel idősebbek között is. 

Utolsó tolnai évében, 13 évesen az ifjúsági csapatban szerepelt. A gimnázium 8. osztályát viszont már Dunaújvárosban kezdte, miután leigazolta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA). „Szasza” azóta ott is végigjárta a ranglétrát, kezdetben serdülőben, majd az ifik között, végül idén januárban, 16 évesen a felnőtt NB I.-es csapatban is bemutatkozhatott.

Jelenleg még többnyire az NB II-es csapattal edz, de néhányszor már az első osztályban szereplő gárdával is tréningezett, sőt felkészülési mérkőzést is játszott velük. Jó eséllyel hamarosan „rendes” NB I.-es kerettag lehet. 

Már csak azért is, mert első élvonalbeli meccsén, a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésen csapata harmadik legeredményesebb játékosának bizonyult. (A tizennégy csapatos bajnokság kilencedik helyén álló dunaújvárosiak 30–28-ra maradtak alul az utolsó előtti helyezett fővárosi együttes otthonában, a DKKA-nál a rutinos Bulath Anita 10, Fodor Neszta 6, Agócs Alexandra 4 gólt szerzett.) A szakvezetés pedig érthetően nagyon elégedett volt vele. 

Agócs Alexandra Fotó: DKKA

A DKKA honlapján is dicsérték: „a fiatalok közül kiemelendő a 2005-ös születésű Agócs Alexandra teljesítménye, aki végigjátszva a mérkőzést, a szélről öt helyzetéből négyet magabiztosan értékesített” – írták róla. 

Vágó Attila vezetőedző is biztosította Szaszát arról, hogy lesz folytatása az NB I.-es meccseknek. A tolnai lány természetesen nagyon boldog, korábban csak azt sajnálta egy kicsit, hogy az első számú csapatnál szélsőként vették számításba, holott ő világ­életében átlövőként vagy irányítóként játszott. Ennek ellenére ezt a posztot is nagyon megszerette, és immár szélsőként képzeli el a jövőjét. 

Alexandra Dunaújváros legjobb gimnáziumában tanul, de számára a kézilabda az első. Szeretne minél előbb stabil NB I.-es kerettaggá válni, a nagy cél mi más lehet, mint a válogatottság, illetve egyszer majd valamelyik „nagycsapatban”, a Ferencvárosban vagy a Győrben való szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!