Labdarúgó edzőmeccsek

2022.01.27. 16:30

Első téli sikerét jegyezte a megújuló gerjeni gárda

NB III-as csapataink közül a Paksi FC és a Gerjeni SK nyert, a Szekszárdi UFC kikapott a szerdai felkészülési mérkőzésén. 

Munkatársainktól

Buzás Attila együttese, a Gerjeni SK sikerrel vívta meg második felkészülési mérkőzését (Fotó: MAkovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

A veszprémi fellépés már a hatodik téli edzőmeccse volt a Szekszárdi UFC-nek, s bár 3–1-es vereséget szenvedtek a Nyugati csoportban harmadik helyen telelő riválistól, Turi Zsolt egyáltalán nem volt elégedetlen. 

„Egy nagyon jó és fiatal csapattal játszottunk. Jól kezdtük, az ötödik perc környékén meg is szereztük a vezetést egy gyönyörű támadás végén. Ezt követően átvette a kezdeményezést a hazai csapat, nem véletlenül állnak a harmadik helyen. Lendületesen, kombinatívan és tudatosan játszott a Veszprém, teljesen megérdemelten nyertek két góllal. A fiúk csinálták becsülettel, amit megbeszéltünk. Ellenfelünk előrébb tart jelenleg, az elkövetkezendő időben hasonló szintre kellene felfejlődnünk!” – mondta Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője.

VLS Veszprém–Szekszárdi UFC 3–1.

Szekszárd: Matesz (Bognár Zs.) – Rácz F. (Tratnyek), Fekete M., Arena, Füredi P. (Tóth D.), Béla D. – Budai, Rácz Á., Wirth (Lékó) – Péter A. (Temesi),  Juhász L. (Gellér). Az UFC gólját Péter Antal szerezte.

A sárga-feketék korábban az NB II-es Budaörssel (0–1), az NB III-as Kaposvárral (1–2), Gárdonnyal (2–0) és Bicskével (2–1), valamint a megye egyes Kakasddal (7–1) találkoztak, s most szombaton itthon a Majosi SE-vel (13 óra), idegenben pedig a Makó FC-vel mérik össze tudásukat (13 óra).

A paksiak második számú csapatának a mohácsi fellépés még csak a harmadik találkozója volt a felkészülési időszakban. Kindl István együttese a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyert a Közép csoport első számú kiesőjelöltje ellen.

„Mindkét félidőben a vártnál jobb teljesítményt nyújtottunk. A szombati találkozónkhoz képest lényegesen párharcerősebbek voltunk. Támadójátékunk is jól működött, a három szerzett találatunkon kívül további négy ziccerünk is adódott, melyeket sajnos kihagytunk. Összességében egy kiváló edzőmeccset vívtunk, ahol sok jó teljesítmény mutatkozott meg” – fogalmazott a felkészülési mérkőzéssel kapcsolatosan Kindl István.

Mohácsi TE–Paksi FC II 1–3.

Paksi FC II: Bencze – Osztermájer, Gévay, Szekszárdi, Lajkó – Horváth, Budai, Süvöltös – Volter, Pesti, Skripek. Cserék: Kovács, Lakatos-Lengyel, Ádám D., Kovács, Gregor, Palóka, Ribár. A paksi gólokat Skripek (2) és Pesti szerezte.

A zöld-fehérek a Kaposvár elleni 4–1-es hazai vereséggel nyitották az edzőmeccseik sorát, majd pedig múlt szombaton 4–3-ra nyertek a Mol Fehérvár FC második számú csapata ellen. Vasárnap a Közép csoportban második helyen telelő Dunaújvárossal mérkőznek Kindlék – a találkozó kezdési időpontja sem a paksiak, sem az újvárosiak oldalán nem volt feltüntetve. 

Az NB III-as újonc Gerjeni SK-nak a szerdai, majosi fellépése a második volt az edzőmeccsek sorában. Korábban Érden 4–2-re kikaptak, a hétvégi balatonfürediek elleni összecsapásukat pedig törölni kellett a havazás miatt. Buzás Attila együttese végig jól futballozott szerdán este a megyei első osztály őszi bajnoka ellen, s végül öt gólnál állt meg.

„A nem túl ideális időpontban megvívott mérkőzés eredményével és a mutatott játékkal is elégedett vagyok. A felkészülésünk legnehezebb hetének első találkozóján vagyunk túl, néhány új játékosunk bemutatkozott és a csapat valamint az egyéni játékban is láttam olyan pozitív jeleket, amik bizakodásra adnak okot. Igaz ugyan, hogy mindkét kapott gólunkat rögzített helyzet után érte el az ellenfelünk, ami mutatja az egyik gyenge pontunkat, de van még időnk javítani. A játék nem volt zökkenőmentes, voltak még súrlódások, de ez ebben a helyzetben és időszakban ez természetes. A kitűzött célokat jó számban teljesítettük és győzelem erősítette a csapat kohéziót ezért jó alapokkal várjuk a hétvégi újabb edzőmérkőzést” – értékelt Buzás Attila, a gerjeniek vezetőedzője. 

Majosi SE–Gerjeni SK 2–5.

Majos: Komáromi – Széles, Szeiler, Bányai, Kugli – Pál A., Simó, Hock – Lizák, Pál M., Petrovics. Csere: Czebei (kapus), Keczeli, Vituska N., Réti D., Kovács G., Bognár S., Máté B. Gerjen: Schener – Nagy M. (Királyházi), Racskó (Erdélyi Zs.), Erdélyi P., Blatt (Laták) – ifj Buzás (Major), Héhn F. (Cseh T.), Lőrinc D. (Dombi), Maka A., Héhn O. (Kófiás) – Burzi A. (Papp). Gólszerzők: Széles, Keczeli, illetve Lőrinc D. (2), Erdélyi Zs., Cseh T., Maka A.

A gerjeniek – akik tegnap Genzler Gellért távozását jelentették be a közösségi oldalon – harmadik téli összecsapásukat szombaton délután két órától a Kaposvári Rákóczi otthonában vívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!