Labdarúgás

2022.01.24. 13:00

Fehér Csaba inkább elmondta a véleményét, nem folytatja a munkát az MLSZ-nél

Már nem Fehér Csaba a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás-válogatottak vezetője. A szekszárdi születésű szakember testvérlapunknak, a Nemzeti Sportnak elmondta, szívesen folytatta volna a munkát, a szövetségnél azonban megköszönték a munkáját.

T. N.

Fehér Csaba (jobbra) a nyáron Zombán játszott gálameccsen Fotó: Makovics Kornél

A korábbi 42-szeres válogatott a válásról elmondta, az egyik indok az volt, hogy nem követte Barczi Róbert sport­igazgató utasításait. „Ha valaki másfél éve azt mondja nekem, hogy Barczi Róbert utasításai szerint kell működtetnem az utánpótlás-válogatottakat, be sem teszem a lábam a szövetségbe” – fogalmazott Fehér Csaba. A korábbi védő két fontos esetet említett, ami szerinte többek között a szakításhoz vezetett. 

Az egyik, hogy az MLSZ új előírásait az utánpótlás-versenyrendszer átalakításával és az átigazolási szabályokkal kapcsolatban vele közösen kellett volna képviselnie az elégedetlenkedő akadémiák előtt. Mivel azonban a kialakításban nem vett részt, és nem is kérték ki a véleményét, így nemet mondott erre a feladatra. 

A másik nézetkülönbség pedig abból adódott, hogy a sport­igazgató elvárta tőle, az általa befolyásosnak gondolt szülőkkel egyeztessen a válogatási elveinkkel kapcsolatban. Fehér Csaba felfogása szerint azonban egy átlagos utánpótlásedzőnek sem szabad szakmai kérdéseket szülőkkel megvitatnia. 

A Nemzeti Sport megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy reagálhasson a Pécs, az Újpest, illetve a holland NAC Breda és PSV korábbi játékosa észrevételeire. Barczi Róbert sportigazgató közleményében többek között azt írja, tavaly ősszel írásban részletesen felhívták Fehér Csaba figyelmét arra, mi az, ami nem működik. Mivel nem történt ezekben előrelépés, váltaniuk kellett, de nem a szakembertől elhangzó indokok miatt.

„A futballunk fejlesztéséhez minden volt játékosunk és szakemberünk tudására, tapasztalatára és együttműködésére szükség van, ám attól, hogy valaki kiváló labdarúgó volt, még nem biztos, hogy automatikusan vezetőként is helyt tud állni. Szerencsére vannak ellenpéldák is” – tette hozzá a sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!