Kosárlabda

2022.01.27. 11:51

Fél percen múlott csupán, hogy csodát tegyen a KSC 

Kevés hiányzott hozzá, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd világraszóló győzelmet arasson a spanyol Perfumerías Avenída ellen a női Euroligában.

Munkatársunktól

Goree Cyesha (a labdával) és társai nagyon közel voltak egy óriási bravúrhoz... Fotó: Kiss Albert

Talán nem túlzás, hogy az idei Euroliga-sorozatban szerdán este játszott a legjobban az Atomerőmű KSC Szekszárd. Voltak korábban is nagy meccseik Studer Ágneséknak, akik Moszkvában (65–62-es vereség) és itthon a Rigával szemben (68–65-ös vereség) is csak pár ponttal maradtak alul, de ilyen kaliberű csapattal szemben, mint amilyen a spanyol Perfumerias Avenída, eddig nem tudták igazából felvenni a versenyt. Idegenben például az idény legsúlyosabb vereségét szenvedte el a KSC (96–54-re nyert a Salamanca), s most sem voltak jók az előjelek, hiszen több játékos is Covid-karanténban volt, ráadásul Nikolina Milics és Dana Evans továbbra is hiányzott. 

Mégis közel volt a csodához a szekszárdi együttes, amely fél perccel a rendes játékidő vége előtt két ponttal még vezetett (74–72), s nyolc másodperccel a vége előtt a győztes kosárért támadhatott. 

„Büszke és boldog vagyok, hogy a lányok egy ilyen jó csapat ellen meg tudták mutatni a karakterüket – értékelte a látottakat Djokics Zseljko, a KSC vezetőedzője. – A Győr elleni bajnokin játszottunk utoljára öt az öt ellen, ennek már tíz napja. Nikolina Milicsre még vigyázni kell, nem kockáztattuk a játékát, míg voltak olyan játékok, akik a koronavírusból felgyógyulva mindössze egy edzéssel vállalták a játékot. A Salamancának nagyon jó esélyei vannak a Final Fourba jutásra, ellenük így játszani, minden elismerést megérdemel. Sajnálom, hogy nem volt tele a csarnok, ez olyan kosárlabda volt, amiért érdemes lett volt kijönni ide” – fejezte be a szekszárdiak szakvezetője. 

A találkozó egyik legjobbja a mindössze 18 éves Miklós Melinda volt, akinek a tavalyi WNBA-döntő MVP-jét, Kahleah Coppert kellett fognia.

„Nagyon vártam, hogy egy ilyen sztár ellen játszhassak – mondta Miklós Melinda, aki 6 ponttal, 4 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt. – Az volt a feladatom, hogy próbáljam kivenni a játékból, megakadályozzam a betöréseit és a ziccereit. Kihívás volt számomra egy ilyen játékost fogni, de nem vagyok teljesen elégedett, mert én sohasem vagyok az. Nagyon szép eredményt értünk el, de fáj a szívünk az elszalasztott győzelem miatt” – tette hozzá Miklós. 

A KSC csapatára a tavalyi döntős után szombaton a tavalyi győztes Jekatyerinburg vár, a gárda pénteken utazik, és szombaton lép pályára az orosz sztárcsapat ellen. 

Emlékeztető, Euroliga, csoportkör, 13. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–Perfumerias Avenída (spanyol) 84–88 (19–27, 20–14, 20–15, 15–18, 10–14) – hosszabbítás után.

SZEKSZÁRD: STUDER 18/6, MIKLÓS M. 6, Bálint R. 1, GOREE 16, KRNJICS 18. Csere: FRISKOVEC 23/12, Horváth D., Mányoky, Holcz 2. Edző: Djokics Zseljko.

SALAMANCA: Domínguez 5, Karlie Samuelson 7, KATIE SAMUELSON 27/15, COPPER 19/12, Fasoula. Csere: HOF 17, Cazorla 4, Vilaró Aragones 6/6, S. Evans, Rodríguez, Alarie 3, Lo. Edző: Roberto Iniguez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!