Női futsal NB I

2022.01.25. 07:00

Felsőházi helyet ért az újabb győzelem

A 2F-Bau Tolna-Mözs harmadszor is legyőzte a szezonban a Csepel Utánpótlás SE csapatát a női futsal NB I-ben, ezzel gyakorlatilag bebiztosította felsőházi helyét a rájátszásban.

Berg Sándor

Szöllős Alexandráék (jobbról) bebiztosították felsőházi helyüket a csepeliek elleni sikerükkel (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ezt a tolnaiak is megerősíthetik, akik a gól nélküli első félidőt követően tartották otthon a három pontot az újonc ellen.

„Tudtuk, hogy a Csepel védekezésre rendezkedik majd be, ilyen csapat ellen nehéz is játszani. Főleg akkor, ha az elején nem sikerül feltörni őket – fogalmazott lapunknak Reveland Zoltán. – Ezután, ahogy megy az idő, úgy megy el a játékosok önbizalma. Így is történt, az első fél­időben nem volt meg az átütőerő a játékunkban, kevés helyzetet dolgoztunk ki. A szünet után sikerült hamar megszerezni a vezetést, a második gól pedig meg is nyugtatta a lányokat. A játék ugyan hagyott kívánnivalót maga után, de a mérkőzés előtt azt kértem tőlük, hogy a tűz, a motiváció és a kellő hozzáállás legyen meg, ami a DEAC ellen hiányzott. Ez volt a fő szempont, ebben előreléptünk, ami pozitívum” – tette hozzá.

Sikerével a Tolna-Mözs szinte biztos, hogy az első négy között végez, így a felsőházban folytathatja majd. Matematikailag még a Csepel utolérheti Csapó Orsolyáékat, de ehhez az újoncnak valamennyi hátralévő mérkőzését meg kéne nyernie, a Tolnának pedig az összeset elveszítenie.

„Fura lenne, ha magunk mögé kellene néznünk. A felsőház borítékolható volt, a négy első hely leosztása a kérdés. Az Astrát kellene magunk mögé utasítani, ehhez vasárnap Üllőn le kell őket győzni. Pontegyenlőség esetén a lőtt gólok, a gólkülönbség, majd az egymás elleni eredmények döntenek. Előbbi két szempont miatt a jövő heti két, TFSE elleni mérkőzés is döntő tényező lehet” – jegyezte meg a tolnaiak edzője.

Női futsal NB I, a 11. fordulóban

2F-Bau Tolna-Mözs–Csepel Utánpótlás SE 2–1 (0–0).

Tolna, városi sportcsarnok. Vezette: Hartung (Farkas R., Kiss G.). Tolna-Mözs: Kulcsár P. – Bajcsy, Vámosi, Nagy N., Szöllős. Csere: Deczki (kapus), Wiesner, Sereg, Méhes, Kiss G., Mogyorósi, Tancsa, Csapó, Hatala. Vezetőedző: Reveland Zoltán. Csepel: Forgács – Kókai, Pável, Horváth E., Laskovics. Csere: Fekete E., Tajti, Boda, Helly. Vezetőedző: Kincses Ernő.

Gólszerzők: Pável (21., öngól), Csapó (34.), illetve Helly (37.). 

További eredmények: Debreceni EAC–Budaörs 1–2, TFSE–Astra 0–6. 

A bajnokság állása: 1. Debrecen 25 pont/11 mérkőzés, 2. Budaörs 22/10, 3. Astra 21/11, 4. Tolna-Mözs 18/10, 5. Csepel 3/10, 6. TFSE 0/8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!