Kosárlabda

2022.01.21. 16:38

Így alakul a KSC menetrendje: hosszú túra vár a csapatra

Hivatalossá vált, hogy január 29-én pótolja be az e hét csütörtökről elhalasztott Euroliga-meccsét az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Tolnai Népújság

Szabó Gergő (jobbról), a szekszárdiak ügyvezető-elnöke és Djokics Zseljko vezetőedző egy korábbi sajtótájékoztatón (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint arról mi is beszámoltunk, a címvédő Jekatyerinburg elleni találkozót azért kellett elhalasztani, mert több szekszárdi játékosnak is pozitív lett az utazás előtt kötelezően elvégzett PCR-tesztje. 

A jövő szombati találkozó ottani idő szerint 17, magyar idő szerint pedig 13 órakor kezdődik. Szabó Gergő, a KSC ügyvezető-elnöke lapunknak azt mondta, a csapat pénteken utazik majd Oroszországba, a mérkőzés másnapján, vasárnap pedig innen repül tovább Rigába, ahol február 1-jén szintén Euroliga-mérkőzésen lesz jelenése.

A véglegessé vált jövő szombati időpont azt is jelenti, hogy így későbbre tolódik a KSC ceglédiek elleni bajnokija (ami jövő héten szombaton lett volna Szekszárdon – a szerk.). Az már korábban eldőlt, hogy a PEAC elleni, most vasárnapra kiírt bajnokit sem játsszák le.

A megfertőződött játékosok tünet nélkül vészelik át a vírust, így Szabó Gergő joggal reméli, hogy a jövő szerdai, Perfumerias Avenída Salamanca elleni Euroliga-találkozójukat az eredeti időpontban meg tudják majd rendezni.

Az első euroligás győzelmükre váró szekszárdiak a Jekatyerinburgtól 82–67-re, a Rigától 68–65-re kaptak ki a tolnai megyeszékhelyen, míg Salamancából 96–54-es vereséggel utazhattak haza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!