Labdarúgás

2022.01.07. 07:21

Itthoni ráhangolás után Belekben folytatja a felkészülést a Paksi FC

Belevetette magát az edzésmunkába az OTP Bank Liga hetedik helyén telelő Paksi FC. A góllövőlistát vezető Ádám Martin és a klubot több mint tizenhárom éve szolgáló Szabó János is bízik benne, hogy az őszi szezonnál kiegyensúlyozottabb tavaszt produkálnak.

Berg Sándor

Bognár György vezetőedző Fotó: Makovics Kornél

Gyorsan elrepültek az ünnepek, a családdal, barátokkal töltött két hetet követően a hétfői kötelező tesztelések és a keddi orvosi vizsgálatok után szerda délelőtt már a Fehérvári úti edzőpályán volt jelenésük a paksiaknak. 

A télhez képest enyhe időben láttak neki a munkának a játékosok, így nem tudott ráfagyni a mosoly az arcokra. Merthogy a jókedvet átmentették az óévről az atomvárosiak, köszönhetően annak, hogy az utolsó őszi fordulóban 4–1-re győzni tudtak az MTK otthonában. Kiss Tamás és ifjabb Bognár György utasításait követve azért a sztorizgatások, zrikálások sem maradhattak ki, ebben valamennyi játékos részt vett. 


A keret nem volt teljes, az ősz végén térdműtéten átesett Nagy Gergely különmunkát végzett Csernyánszki Norbert kapusedzővel (vezetőedzője kérdésére a kapus saját meglátása szerint csütörtökön már csatlakozhat a társakhoz), de nem volt ott az első edzésen az MTK-tól kölcsönből visszatérő Haraszti Zsolt, illetve Nagy Richárd, Pethő Bence és Osváth Attila, valamint a 18 éves Debreceni Ákos sem, aki az NB II-es Szeged-Grosics Akadémiánál tölti majd a tavaszt. Ott volt viszont a szintén U19-es válogatott Vas Gábor, az U18-as nemzeti csapat első számú kapusa, Simon Barnabás és a 20 esztendős Szabó Bálint is – fiatalokból tehát nincs hiány Pakson. 


Az edzést közös játék zárta le, a gólkirályjelölt Ádám Martin az első meccsen háromszor, a másodikon kétszer köszönt be, bizonyítva, megtartotta őszi jó formáját. 


– A góllövést nem lehet elfelejteni két hét alatt, talán még egy év alatt sem. Tény, vissza kell nyerni mindenkinek, így nekem is a formámat, erőmet, de ez még a felkészülés eleje, van még időnk erre – fogalmazott a bajnokságban 15 találatnál járó csatár. – Mindig jól jön egy kis pihenés, ilyenkor karácsony és szilveszter idején több időt tudok együtt tölteni a családommal. Nem volt hosszú a szünet, de amit ki lehetett, azt kihoztam belőle. A bajnokság végeztével wellnessezni mentem a családdal, utána otthon voltam Forráskúton, úgyhogy pihenten tértem vissza a csapathoz. Hiányzott azért a játék, ennyi idő pont elég, amit személy szerint meg tudok lenni foci nélkül. 

A 27 éves támadó elégedett őszi teljesítményével, mint mondta, amit lehetett, kihozott belőle és külön öröm számára, hogy a végén kétszer is duplázni tudott. Hozzátette, minden helyzetet nem fog tudni értékesíteni tavasszal sem, így gólszámban most sem határoz meg célt. Csak segíteni szeretné a csapatot, ahogy azt az első félszezonban is tette. 


Szintén a győztes csapat tagja volt Szabó János, aki szerint egy zökkenőmentes tavaszi szerepléssel előrébb léphetnek a jelenlegi hetedik helyről. 


– Felemásra sikerült a szezon első fele, de az utolsó siker egyértelműen dobott az öltözői hangulaton. Voltak olyan mérkőzések, amiket megnyerhettünk volna, de nem volt szerencsénk vagy nem úgy jöttek össze a dolgok. Ha sikerül kiegyensúlyozottabb tavaszt hoznunk, akkor szép pontszámmal zárhatjuk az idényt, ami akár pozícióban is megmutatkozhat – fogalmazott a paksiak csapatkapitány-helyettese, aki két góllal vette ki részét az MTK elleni győzelemből. 


Az atomvárosiak az élvonal legtöbb szerzett gólja (42) mellett a legtöbbet is kapták (36). 


– Utóbbi nem csak a védelmen múlik, a védekezés csapatszintű, nem három vagy öt emberről szól. Ha azt sikerül összerakni, márpedig lesz idő erre, utazunk Törökországba, ott is biztosan foglalkozni fogunk ezzel, akkor nem lesz probléma – mondta a saját nevelésű balhátvéd. 


A zöld-fehérek szombaton Belekbe utaznak, ahol másfél hét alatt hat felkészülési mérkőzést vívnak. Az elsőt már vasárnap, a román élvonalban jelenleg ötödik CSU Craiova ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!