Labdarúgás

2022.01.04. 12:55

Közel egy évtized után távozik Paksról a klubikon

Majdnem kilenc és fél év után távozott az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC-től Kulcsár Dávid, aki a másodosztályú III. Kerületi TVE csapatánál folytatja pályafutását.

Berg Sándor

Kulcsár Dávid (fekete mezben) kilenc és fél esztendőt töltött Pakson Fotó: Földi Imre / MW-archívum

A jobb oldal bármelyik posztját bejátszó 33 esztendős futballista 2012 júliusában a Ferencvárostól érkezett az atomvárosiakhoz, de sérülései miatt „csak” 191 NB I-es mérkőzésen húzhatta magára a zöld-fehér mezt (illetve további tizenhárom kupatalálkozón), ezeken kilenc gólt szerzett és további tízet készített elő.

„Mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni a klubnál töltött hosszú időszakomra és az egész paksi családra. Ezek igazán szép évek voltak, a klubbal mindig lojálisak voltunk egymás irányába, és bíztunk egymásban, ami nekem nagyon sokat számít, így nem véletlen ez a kilenc és fél év. Szerettem itt futballozni, felettébb jól éreztem magam a csapatnál, rendkívül hiányozni fog az a közeg, amit a paksi öltöző adott” - kezdte búcsúzó beszédét Kulcsár Dávid.

 

A jobbhátvéd ebben a szezonban mindössze öt bajnokin lépett pályára, valamennyit csereként, így érett a klubváltás számára.

 

„Azért döntöttem így, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjak. Hála Istennek az egész pályafutásom során többé-kevésbé alapembernek számítottam, nem volt ez máshogy Pakson sem, ugyanakkor az utolsó egy év nem úgy alakult, ahogy azt terveztem. Számomra mindig is a játék volt a legfontosabb, hogy minél többet a pályán legyek” - tette hozzá az atomvárosi klub ikonná váló játékosa.

 

Kulcsár Dávid a teljes NB I-es mezőny nyolcadik leghűségesebb játékosa volt, aki kilenc évig, öt hónapig és tizenhét napig szolgálta a paksi egyesületet.

 

Nála csak a fehérvári Stopira, a kispesti Nagy Gergő, az újpesti Banai Dávid, a szintén fehérvári Kovács István, a debreceni Ferenczi János, a gyirmóti Lázár Patrik és a paksi Szabó János állt előtte a rangsorban. A PFC csapatkapitány-helyettese több mint tizenhárom és fél éve tagja a klubnak.

 

Az atomvárosiakhoz kapcsolódó hír, hogy az MTK-nál eltöltött féléves kölcsönszerződés után ismét a csapattal készül Haraszti Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!