Női kosárlabda Euroliga

2022.01.31. 09:00

Másfél negyedig tartották a lépést a világsztárokkal

Másfél negyeden keresztül tartotta a lépést az Euroliga címvédőjével az Atomerőmű KSC Szekszárd, de a folytatásban a Jekatyerinburg már nem adott esélyt.

Munkatársunktól

Nikolina Milics (a labdával) két hónap kihagyás után tért vissza a pályára (Fotó: FIBA)

A harminchét pont különbségű vereség ellenére azért volt minek örülni a világsztárokkal felálló Jekatyerinburg otthonában. Egyrészt másfél negyeden át partiban volt a KSC nagynevű ellenfelével, másrészt pedig hosszú idő után újra pályára léphetett Nikolina Milics.  A bosnyák-szerb magasember tavaly november 20-án a spanyol Salamanca elleni idegenbeli találkozón sérült meg, s az orosz sztárcsapat elleni találkozó 6. percében kapott újfent lehetőséget Djokics Zseljko vezetőedzőtől. Egy perc múlva pedig egy duplával be is köszönt a Jekatyerinburgnak.

Ekkor még tartotta magát a KSC, sőt az első negyedet meg is nyerték Studer Ágnesék. A folytatásban azonban egyre jobban ellépett a közel hatvanszázalékos hatékonysággal dobó hazai gárda, amely a második negyedet 15, a harmadikat 11, a negyediket 13 ponttal nyerte meg. A vége 89–52-es vereség lett, de erre tulajdonképpen számítani lehetett. Ez a Jekaryerinburg Brittney Grinerrel, Alley Quigley-vel, Courtney Vandersloottal, Emma Meessenannal és Maria Vagyejevával más kávéház, és nem csak a szekszárdiak, bármelyik másik csapat számára is.

– Három nap alatt játszottunk a legutóbbi kiírás két döntősével – értékelte a látottakat Djokics Zseljko vezetőedző. – A mostani első negyedben bennünk volt a Salamanca elleni meccs intenzitása, nagyszerű periódust produkáltunk, aztán a második negyedben beestek a triplák, kaptunk harminc pontot, s ezzel el is dőlt a találkozó. Örülök neki, hogy próbáltuk visszaépíteni a játékba Nikolina Milicset, akin még látszik, hogy két hónapig nem mozgott. Talán túl erős ellenféllel szemben küldtük pályára, de ő és mi is szerettük volna, hogy szerepeljen a mérkőzésen.

– A két csapat nem ugyanaz a dimenzió, ezúttal sem volt teljes a keretünk, ráadásul a hosszú utazást követően elfáradtunk, és nem is tudtunk edzeni a csarnokban. Nagyon tetszett Emma Meesseman játéka, példaértékű a profizmusa, a koncentrációja, és ahogy ugrik minden labdáért. Ha a fiatal játékosaink visszanézik a meccset, sokat tanulhatnak a belga csillag szenvedélyes hozzáállásából – tette hozzá a vajdasági szakember.

A még győzelem nélkül álló KSC-nek egy mérkőzése van hátra az Euroliga idei kiírásából, február 23-án a lett TTT Riga vendégei lesznek. A szekszárdiak soron következő fellépése február 12-én a ceglédiek elleni NB I.-es hazai bajnoki lesz.

Eredmény.

UMMK Jekatyerinburg–Atomerőmű KSC Szekszárd 89–52 (19–21, 30–15, 20–9, 20–7) 

Verhnyaja Pisma, 1500 néző. Vezette: Ivanovics (szerb), Famina (fehérorosz), Matuszewska (lengyel). 

Jekatyerinburg: Vandersloot 8, QUIGLEY 21/18, SILOVA 11/9, MEESSEMAN 10, Griner 15. Csere: BENTLEY 13/6, Vagyejeva 4, Zavjalova 3/3, Papova 2, Beljakova 2. 

Szekszárd: Studer Á. 7, Miklós 2, Bálint R. 7/3, Goree 11/3, Krnjics 8. Csere: FRISKOVEC 11/9, Milics 4, Holcz, Mányoky 2, Horváth. 

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–4. 7. p.: 11–9. 8. p.: 13–16. 12. p.: 27–21. 14. p.: 34–23. 18. p.: 45–31. 23. p.: 57–38. 29. p.: 66–43. 32. p.: 74–45. 35. p.: 76–52.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!