Kosárlabda

2022.01.16. 18:58

Másodszor is legyőzte a győrieket a KSC Szekszárd!

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kiváló játékkal verte meg az UNI Győr Mély-Út csapatát a női kosárlabda NB I vasárnapi rangadóján, s ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

Fotó: Makovics Kornél

Régóta várták ezt a pillanatot a szekszárdi drukkerek: Nikolina Milics a társaival együtt futott ki a melegítésre. A fáradásos lábközépcsonttörésből felépülő bosnyák-szerb magasember legutóbb november huszadikán, a Cegléd elleni bajnokin segíthette csapatát, s bár a hírek arról szóltak, hogy a győriek elleni meccset még kihagyja, Djokics Zseljko minden bizonnyal úgy számolt, hogy ha szükség lesz rá, beküldi kulcsjátékosát.

Nem lett rá szükség, mert a szekszárdiak úgy nyerték meg a rangadót, hogy igazából nem is kellett izgulniuk. A nagy tét a győriek vállát nyomta jobban, a vendégek csak egy győzelemmel tarthatták volna életben reményeiket arra, hogy utolérik a Szekszárdot.


Talán emiatt is voltak sokkal feszültebbek, s ezt okosan ki is használták a hazaiak, akik az egész meccsen vezettek, s két kisebb hullámvölgytől eltekintve, kontroll alatt tartották a találkozót.
 

A szekszárdiak remekül kikapcsolták a győriek kulcsemberét, Beatrice Mompremiert, amivel ki is húzták a kisalföldiek méregfogát. Jordin Canada igyekezett ugyan, többször kicsavart testhelyzetből is pontot dobott, de egyedül kevés volt.
 

Hazai oldalon többen is jó napot fogtak ki. A betegségéből visszatérő Goree Cyesha (13 pont, 13 lepattanó) és Gereben Lívia (16 pont, 11 lepattanó) is dupla duplát ért el, azaz két kiemelkedő statisztikai mutatóban is két számjegyű eredménnyel zárt.
 

A végén még megpróbálkozott egy hajrával a Győr, de ők is tudták, hogy nincs esélyük. A KSC megnyerte az év eddigi legfontosabb meccsét, amivel szinte biztossá vált, hogy a második helynél nem végez hátrébb.

Tippmix Női NB I, 17. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–UNI Győr Mély-Út 75–67 (22–16, 23–18, 13–12, 17–21)
Szekszárd, 700 néző. V: Tóth C., Farkas G., Goda.
SZEKSZÁRD: STUDER 16, Miklós M. 5/3, GEREBEN 16, Bálint R. 2, Krnjics 13. Csere: GOREE 13, Mányoky 2, Friskovec 8/6, Horváth D.
Edző: Djokics Zseljko.
GYŐR: CANADA 19/3, Dubei 7/3, Dombai 10/3, Oroszová 5/3, Mompremier 13. Csere: Weninger 8/3, Varga Zs. 1, Razseva 4, Ruff-Nagy, Rozmán
Edző: Iványi Dalma.
Kipontozódott: Miklós M. (36.).


Az eredmény alakulása: 4. perc: 7–4. 7. p.: 12–12. 9. p.: 18–13. 12. p.: 29–19. 16. p.: 41–28. 22. p.: 45–34. 24. p.: 45–39. 28. p.: 51–46. 30. p.: 58–46. 34. p.: 65–53. 37. p.: 71–57.

Mestermérleg és nyilatkozatok

Djokics Zseljko: – Az eddigi talán legerősebb Győrrel játszottunk. Úgy éreztem magam, mint egy sakkjátszma során, ahol minden húzásnak döntő jelentősége van. Aki beszállt, odatette magát, ilyen volt a visszatérő Goree Cyesha is. Látszik, mennyire fontos tagja a csapatnak. Hatvan pont körül tartottuk a vendégeket, ennek köszönhető a győzelmünk. Még mindig keveset tudunk edzeni, amit sajnálok, mert én a munkában hiszek. A mérkőzéseket használjuk fel edzésnek, ami ma extra volt.


Iványi Dalma: – Saját magunkat vertük meg olyan szempontból, hogy nagyon puhán védekeztünk az első félidőben, a negyvenöt kapott pont rengeteg. Támadásban pedig az egész mérkőzés folyamán türelmetlenek voltunk és sokszor fegyelmezetlenek is, nem ott kerestük a helyzeteket, ahol előnyünk lett volna, feleslegesen dobáltuk el a labdákat. Egy ilyen csapat ellen, mint a Szekszárd, szinte tökéletes mérkőzést kell játszani a győzelemhez. A Sopron elleni győztes bajnoki után is azt mondtam, hogy az döntött a javunkra, hogy végig fegyelmezettek voltunk, mi irányítottuk a mérkőzést. Most viszont végig futottunk az eredmény után és engedtük, hogy a Szekszárd irányítsa a találkozót.
 

Gereben Lívia, a szekszárdiak bedobója: – Fizikális mérkőzésre készültünk, fontos volt, hogy negyven percen keresztül keményen játsszunk, ez egy-két periódustól eltekintve, amikor veszítettünk a koncentrációból, sikerült. Végig próbáltunk fejben is a pályán lenni, a taktika része volt, hogy a Győrnek olyan pontjaira készüljünk, ahol támadhatóak. Tudtuk, hogy nem fekszik nekik, ha váltogatjuk a terület- és embervédekezést, nem is nagyon tudtak rá reagálni.
 

Jordin Canada, a győriek irányítója: – Egy nagyon fizikális meccsbe szaladtunk bele. Úgy érzem, kicsit fáradtan érkeztünk és nem sikerült rögtön az első perctől felpörgetni a játékunkat. Sok támadólepattanót és gyorsindítást engedtünk a Szekszárdnak, ez döntött a javukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!