Edzőmeccs

2022.01.20. 15:18

Megint sok helyzet kimaradt, de megvan az UFC első sikere

Harmadik edzőmeccsén megszerezte első győzelmét a Szekszárdi UFC NB III-as futballcsapata. Turi Zsolt gárdája a szintén harmadik ligás gárdonyiakat verte.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Az NB II-es Budaörstől (0–1) és az ugyancsak NB III-as Kaposvári Rákóczitól (1–2) elszenvedett vereségek után a harmadik tesztmeccsét követően végre győzelmet ünnepelhetett a Szekszárdi UFC.

A sárga-feketék azt a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt verték meg 2–0-ra, amely hozzájuk hasonlóan a harmadik ligában szerepel, csak nem a Közép, hanem a Nyugati csoportban (ott pedig a 19., azaz az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán).

Budai Dávidék a várakozásoknak megfelelően végig irányították találkozót, s az előző két mérkőzésükkel ellentétben most jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel. Bár a szerda esti összecsapáson is sok helyzetet hagytak ki, két alkalommal így is túljártak a vendégek kapusának eszén.

„Meglepett minket a Gárdony gyors és agresszív játéka, de gyorsan tudtunk reagálni rá – értékelte a látottakat Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője. – A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült. A támadójátékunk sokkal jobban működött, mint az előző mérkőzéseken, de még mindig sok helyzetet puskáztunk el. A szezonban pontosabbnak kell lennünk, hiszen nem minden találkozón adódik majd ennyi lehetőség előttünk. Ami külön öröm számomra, hogy a csapat fizikálisan és mentálisan is jól bírta a meccset és a fiatalok beállítása is új lendületet adott nekünk” – zárta le a szakvezető.
A szekszárdiak a Pomozi (Matesz) – Rácz F. (Sütő), Fekete M. (Tratnyek), Arena Á., Fürei P. (Temesi), Béla D. – Budai (Tóth D.), Rácz Á. (Gellér), Aszalós (Lékó), Juhász L. (Horog) – Péter (Wirth) összeállításban tudták le a találkozót, góljaikat Fekete Marcell és Wirth Dávid szerezte.

Az UFC játékosai a mostani hétvégétől kettős meccsekkel hangolnak a tavaszi folytatásra (az idény február 13-án kezdődik). Szombaton délután egy órától a Bicske TC-vel mérkőznek, vasárnap ugyanebben az időpontban pedig a megyei I. osztályú Kakasd SE-vel csapnak össze. 

Mint arról a TEOL.hu is beszámolt, a Paksi FC második csapata is pályára lépett tegnap, Kindl István gárdája első edzőmeccsén 4–1-re kikapott hazai pályán a Kaposvári Rákóczitól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!