Felkészülési mérkőzés

2022.01.18. 17:12

Nagy medvét fogott a törökországi tábor végén a Paksi FC

Az orosz élvonalban szereplő FC Ufa ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését Törökországban a Paksi FC, s nyert Ádám Martin és Böde Dániel találatával 2–0-ra.

Berg Sándor

Medgyes Szinan (jobbra) és a paksiak jó hangulatban térhetnek haza Törökországból Fotó: Paksi FC

Edzőtábora végéhez ért Belekben a Paksi FC, melyre zárásként az öt ellenfél közül papíron a legerősebb várt az orosz élvonalban utolsó előtti helyen álló, de a keret értékét tekintve az atomvárosiakénál háromszor drágább FC Ufa személyében (a mértékadó Transfermarkt a paksit 6,6, míg az orosz klubét 20,1 millió euróra becsüli). Ez a különbség azonban nem látszott meg az eredményen, hiába lépett pályára a dél-nyugat oroszországi klubban a Premjer Liga góllövőlistáját vezető Hamid Agalarov vagy a házi asszisztkirály, Filip Mrzljak. Az első félidei gólcsendet az NB I mesterlövésze, Ádám Martin törte meg rögtön a szünet után, majd a hajrában Böde Dániel jelezte, hogy jó az „öreg” a háznál.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC–FC Ufa (orosz I.) 2–0 (0–0)

Belek.

Paks: Rácz G. – Vas, Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Sajbán Máté, Kesztyűs B., Papp K., Medgyes – Bognár I., Ádám M. Cserék: Simon B., Szekszárdi, Tamás O., Pesti Z., Balogh B., Böde, Gyurkits, Windecker. Edző: Bognár György.

Ufa: Kuznyecov – Botaka-Joboma, Pliev, Zuravlev – Cacintura, Fiscsenko, Mrzljak, Sabua, Miletics – Krotov, Agalarov. Edző: Alekszej Stukalov.

Gólszerzők: Ádám M. (48.), Böde (87.).

– Érdekes, hogy mennyire jól tud érvényesülni egy ilyen gárda ellen a letámadásunk, hiszen rengeteg időt töltöttünk az ellenfél térfelén. Felcsillant a fény az alagút végén, védekezésünk racionális volt, egy-egy hibától eltekintve a szervezett és fizikálisan erős orosz csapat nem tudott kibontakozni ellenünk. Ez pozitívum, illetve az is, hogy a góljainkon túl további helyzeteket is kidolgoztunk – értékelte a találkozót Bognár György. A paksiak holnap érkeznek haza Törökországból, szombaton a másodosztályú Pécsi MFC ellen tartják főpróbájukat a Fehérvári úti stadionban. Az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában, január 29-én a Zalaegerszegi TE csapatát fogadják az atomvárosiak (kezdés: 14.30 óra).

Felemás eredmények születtek az edzőtábor során

A Paksi FC tizenkét napot töltött a törökországi Belekben, ahol a napi két edzés mellett öt felkészülési mérkőzést játszott (a norvég Raufoss elleni mérkőzés elmaradt). A mérleg két győzelem, egy döntetlen és két vereség. Elsőként a román élvonalban legutóbb bajnoki bronzérmes, kupa- és szuperkupa-győztes CSU Craiovával mérte össze erejét Bognár György együttese, s szenvedett 5–2-es vereséget (a paksi gólokon Windecker József és Vas Gábor osztozott). A folytatásban további két román gárdával találkoztak az atomvárosiak, az FC Chindia Targovistét 3–0-ra legyőzték (Gól: Szabó János, Ádám Martin, Pesti Zoltán), az FC Botosanitól azonban 5–4-re kikaptak (Gól: Ádám Martin 2, Böde Dániel, Bognár István). Az oroszok elleni találkozót megelőzősen az azeri Sabah FK-val 1–1-re végeztek (Gól: Nagy Richárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!